I sannhetens navn (Innbundet)

Serie: Sandhamn-serien 8

Forfatter:

Kari Engen (Oversetter)

Det er sol og sommer i Sandhamn. Havet glitrer, og ute på Løkholmen er årets seilerleir i gang. Men det som skal være en uke med seiling og kameratskap, blir i stedet et mareritt for elleve år gamle Benjamin. Han er hakkekyllingen ingen bryr seg om, og mobbes av de eldre barna. Leirlederne har det altfor travelt. De får ikke med seg det som skjer.

Samtidig lurer noen i skyggene, noen som overvåker hvert skritt barna tar. En dag kommer ikke Benjamin til frokost. Han er sporløst borte. 

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 480
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: I sanningens namn
Oversatt av: Engen, Kari
Serie: Sandhamn-serien
Serienummer: 8
ISBN/EAN: 9788202502867
Kategori: Krim og spenning og Krim og mysterier
Omtale I sannhetens navn
Et barn forsvinner fra seilerleiren på Lökholmen. Thomas Andreasson og hans kolleger i Nackapolitiet kobles inn. Har det skjedd en ulykke? En kidnapping? Eller er det mobbing som har gått over styr? Mens Thomas setter i gang en desperat leteaksjon, står Nora Linde overfor sin største utfordring hittil som advokat, en rettssak mot en direktør mistenkt for underslag. Han er fast bestemt på ikke å ende opp i fengsel, koste hva det vil.

Til toppen

Andre utgaver

I sannhetens navn
Bokmål Ebok 2017
I sannhetens navn
Bokmål Lydbok-CD 2017
I sannhetens navn
Bokmål Lydbok MP3-CD 2017
I sannhetens navn
Bokmål Nedlastbar lydbok 2017
I sannhetens navn
Bokmål Heftet 2018

Flere bøker av Viveca Sten:

Intervju

Vivecas skjærgårdseventyr

Takket være Viveca Sten har Stockholms skjærgård nå fått en fortjent plass i krimlitteraturen.

Det hele startet i 2008. Jurist Viveca og datteren Camilla gikk tur over øya Sandhamn. Da fjorden åpenbarte seg på vestsiden, kom ideen. Hva hvis de fant et ille tilberedt lik midt i blant alle turister og seilere? Viveca begynte å spinne, ideen ble en fortelling, og Camilla var sparringpartner hele veien. To år senere kom den første romanen ut, noen år senere var Sandhamnserien blitt en populær TV-serie. Nå har Viveca skrevet til sammen 8 krimromaner om skjærgårdsidyllen i Sandhamn.

Hus i Sandhamn i 100 år

Viveca koste seg mer enn noen gang da hun skrev I sannhetens navn, selv om det handler om et barn som forsvinner. Hun brukte lengre skrivetid enn vanlig, og opplaget ble også større enn noen gang. Planen var å skrive en fortelling på flere plan og sy de ulike historiene sammen, og ifølge kritikerne lyktes hun ett hundre prosent. Som vanlig benyttet hun seg av kunnskapen om Sandhamn, der familien har holdt hus i mer enn hundre år. Dessuten hadde hun stor nytte av bakgrunnen som jurist i den delen av romanen som handler om en rettssak der faren til den forsvunne gutten er sterkt involvert.

Tror på passion

– Jeg frydet meg da jeg jobbet med I sannhetens navn, samtidig som det var hardt arbeid. Jeg tror ikke på denne mystiske inspirasjonen legendariske forfattere snakket om. Du har da vel aldri hørt snakk om tannleger som fikser tenner de dagene de kjenner inspirasjon? Forfatterskap er en jobb som alle andre jobber. Jeg tror derimot på passion, du må brenne for jobben for å lykkes. Bak hver av mine krimromaner ligger det tusenvis av dedikerte arbeidstimer for å få et best mulig resultat, sier Viveca Sten.

Litt forretning også

Hun har et moderne syn på forfatterrollen. Dagens forfattere skal ha et strategisk blikk på sin rolle. De skal ikke bare skrive bøker, men også bygge forfatterskap. Denne tilnærmingen har vært en viktig del av hennes fremgang, og mye av årsaken til at bøkene er gitt ut i 25 land. Hun har tenkt nøye gjennom hvilke land hun ønsker å bli utgitt i, hvilke forlag hun vil jobbe med og hvordan hennes bøker, TV-serier og varemerke kan forenes på best mulig måte.

Ut på det engelske markedet
Det engelske bokmarkedet henger høyt for de fleste forfattere. Da den første romanen i Sandhamnserien ble sluppet på engelsk i fjor, solgte den i 100.000 eksemplarer i løpet av bare noen få måneder. Kanskje er Viveca også nødt til å dra dit for å lansere bøkene sine i årene som kommer. Flaks da at hun elsker London over alle byer!

Til toppen

Utdrag

Han stoppet bak en stor busk overfor stien som gikk mellom seilerleiren og furuskogen. Det var et velegnet sted, helt i skogbrynet, men likevel gjemt. Det var ikke mulig å oppdage

ham fra gjestehavnen, og buskene skjulte ham effektivt fra leirområdet.

Likevel var det ikke mer enn tjue meter bort til baksiden av de røde husene.

Ingenting rørte seg i leiren.

Han kikket seg nøye omkring uten å se et menneske. Ingen som reparerte seil eller båtutstyr, ingen husmor som holdt på i kjøkkenet.

Det var rett før lunsj. Ungene var ute og seilte, og alle følgebåtene var på sjøen. Antagelig var resten av personalet blitt med for å spise lunsj sammen med dem. Det var en fin dag for en utflukt.

Det var en fin dag for mye.

Han tok av seg solbrillene og oppdaget et vindu som sto åpent i den nærmeste brakken. I likhet med de andre husene var det bygget på betongfundamenter, og det var lagt større steiner under selve huset.

Det virket like tomt og forlatt som de øvrige bygningene, og han kunne ikke se noen bevege seg innenfor vinduet.

Fra der han sto, hadde han oversikt over hele gressplenen, også der var det stille og fredelig. Likevel nølte han enda kroppen skalv av opphisselse. Skulle han våge seg fram?

Han tenkte gjennom risikoen mens han tråkket fram og tilbake. I dette været kom de til å seile hele dagen. Hvis noen

dukket opp, kunne han alltid si at han hadde gått seg vill. Det kunne ikke være første gangen noen fra gjestehavnen forvillet seg inn på leirområdet.

Det var alltid noe å skylde på.

For sikkerhets skyld ventet han et ekstra minutt før han krysset stien og gikk mot hus Stjärna. Den grønnmalte døren var ulåst, akkurat som han hadde ventet. Det tok bare et øyeblikk

å trykke ned håndtaket og åpne.

Lydløst smatt han inn og stoppet på terskelen til sovesalen på høyre side.

Her bodde altså barna. Tanken pirret og fikk blodet til å strømme fortere.

Til toppen

Bøker i serien