I sirkel under solen (Innbundet)

en roman

Forfatter:

Elisabet Middelthon (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 448
Forlag: Pantagruel
Språk: Bokmål
Originaltittel: Circling the sun
Oversatt av: Middelthon, Elisabet
ISBN/EAN: 9788279007845
Kategori: Romaner
Omtale I sirkel under solen
Beryl Markham vokser opp i Kenya sammen med sin far som er hestetrener, og den innfødte stammen Kipsigis som bor på farens mark etter at moren forlot familien og dro tilbake til England. Hennes ukonvensjonelle oppvekst gjør henne til en modig og sterk ung kvinne, med en sterk vilje og en forkjærlighet for alt som er vilt. Men når alt hun kjenner og elsker faller sammen, blir Beryl kastet inn i en rekke katastrofale forhold. Hun gjør seg kjent som en dyktig hestetrener og begynner å omgås folk i Happy Valley, en bohemsk og ekstravagant gruppe bestående av europeiske immigranter.

Til slutt er det den flotte og karismatiske Denys Finch Hatton som redder Beryl og som hjelper henne og lytte til og følge hjertet sitt. Intensiteten i kjærligheten deres skaper problemer og hun blir trukket inn i et kjærlighetsdrama mellom Denys og Karen Blixen som forvirrer henne - helt til hun klarer å samle seg og fokusere på sin ekte lidenskap; flyving.

Med det majestetiske afrikanske landskapet fra tidlig 1920-tallet som kulisser, skaper Paula McLain et kraftfull og storslått eventyr om en kvinne før sin tid, lykken over frihet og hva den koster, og besluttsomheten til den menneskelige sjel.

Til toppen

Andre utgaver

Circling the sun
Engelsk Heftet 2016
I sirkel under solen
Bokmål Ebok 2016
I sirkel under solen
Bokmål Heftet 2017