Ideer for å utsette verdens undergang (Heftet)

Forfatter:

Liisa-Rávná Finbog (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 77
Forlag: Camino forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: Ideias para adiar o fim do mundo
Oversatt av: Finbog, Liisa-Rávná
ISBN/EAN: 9788293867111
Kategori: Politikk og samfunn
Omtale Ideer for å utsette verdens undergang
Klima og miljø er vår tids viktigste kampsak og et stadig mer akutt tema for globale, regionale og nasjonale samtaler om handel, utvikling og samarbeid. Men disse samtalene har ekskludert erfaringer fra urfolks praksiser og andre mangfoldige livsformer.

Urfolkslederen og økofilosofen Ailton Krenak er en viktig stemme for urfolk i Brasil og jobber utrettelig for å øke vår bevissthet om konsekvensene av det globaliserte forbruker- samfunnet i dag.

Dersom menneskeheten virkelig ønsker å leve i harmoni med naturen, må vi stanse det tøylesløse forbruket og se til måten urfolk og mangfoldige småsamfunn i hele verden etablerer ekte, bærekraftige livsformer på. Det er nemlig fullt mulig å utsette verdens undergang, sier Krenak, men bare hvis alle deltar i samtalen. Ideer for å utsette verdens undergang er en øyeåpnende essaysamling som skapt for vår postpandemiske tid.

Med etterord av Liisa-Rávná Finbog, som setter Ailton Krenaks tankegods i sammenheng med hennes egen oppvekst som del av det samiske urfolket i Norge.

Til toppen