Idrettsgenet (Innbundet)

vitenskapen bak store idrettsprestasjoner

Forfatter:

Eivind Lilleskjæret (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 416
Forlag: Flint forl.
Språk: Bokmål
Originaltittel: The sports gene
Oversatt av: Lilleskjæret, Eivind
ISBN/EAN: 9788269025507
Kategori: Sport og friluftsliv
Omtale Idrettsgenet
Er stjerner som Usain Bolt, Michael Phelps, Serena Williams, Lionel Messi og Petter Northug genetiske utskudd som er født til å dominere i sine respektive idrettsgrener? Eller er de normale mennesker som endte opp som enere grunnet ekstrem viljestyrke og enorme mengder med trening? Og er det kultur eller gener som best kan forklare hvorfor kun 17 amerikanere gjennom tidene har klart å løpe et maraton raskere enn to timer og ti minutter når 32 kenyanere klarte det i løpet av oktober 2011?

I Idrettsgenet forklarer David Epstein på en lettfattelig og engasjerende måte hva vitenskapen vet om genenes og miljøets betydning for store idrettsprestasjoner. Boka tar oss med når Epstein drar verden rundt og intervjuer klodens beste idrettsstjerner, og forskerne som studerer dem. Epsteins fortelling tvinger oss til å tenke nytt om hvordan gener og miljø påvirker menneskers prestasjoner på idrettsbanen.

Idrettsgenet har vunnet en rekke internasjonale priser og utmerkelser. Boka er en New York Times best seller. Idrettsgenet er så langt oversatt til 16 språk.

Til toppen

Andre utgaver

Idrettsgenet
Bokmål Ebok 2016