Intense følelser (Heftet)

og hva som skjedde etterpå

Serie: New Mexico-krim 6

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 217
Forlag: Kolofon
Språk: Bokmål
Serie: New Mexico-krim
Serienummer: 6
ISBN/EAN: 9788230024720
Kategori: Romaner
Omtale Intense følelser
En glup leser av de to første kriminalromanene mine ytret ønske om flere bøker i den serien han mente burde hete «Åsebrit Sundquists forbrytelser i New Mexico.» Jeg lo, og så veldig uskyldig ut.

Denne boken er den sjette i serien, men alle bøkene kan leses uten å ha lest de andre. Det som forbinder dem er stedet og miljøet, New Mexico, og spesielt byene Santa Fe og Albuquerque. Personene i dette tre-kulturelle samfunnet er indianere, latinamerikanere, og «anglo». To av dem er norske. Tiden er 1986 til 1988.

Hver av de seks bøkene har en spesiell fortelling, eller sak. Denne boken, med tittelen «Intense Følelser. Og hva som skjedde etterpå.», tar opp begjær, forelskelse, og kjærlighet, men også hevn, raseri, og frykt for å miste ansikt.

Åsebrit Sundquist har doktorgrad i litteraturvitenskap fra Oslo Universitet, og har en stor vitenskapelig produksjon, blant annet fire bøker om skjønnlitteratur skrevet av indianere, latinamerikanere og samer. Hun har også publisert fem kriminalromaner på norsk. Sundquist er født og oppvokst i Hammerfest, og har bodd i over ti år i forskjellige delstater i USA. Hun var førsteamanuensis i engelsk i fjorten år ved Handelshøyskolen BI, og har arbeidet ved universiteter i New Mexico, Arizona og California. Hun er gift, har to sønner, og er bosatt i Oslo.

Til toppen

Flere bøker av Åsebrit Sundquist:

Bøker i serien