Jeg & Kaminski (Innbundet)

Forfatter:

Sverre Dahl (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 187
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Ich und Kaminski
Oversatt av: Dahl, Sverre
ISBN/EAN: 9788205452442
Kategori: Romaner
Omtale Jeg & Kaminski
Daniel Kehlmanns gjennombruddsroman - endelig i norsk oversettelse.

Sebastians Zöllners manglende suksess som journalist overgås kun av hans miserable privatliv. Men nå har den ambisiøse unge mannen fått en storfisk på kroken: Han skal skrive biografien til maleren Manuel Kaminski, som først ble oppdaget av Matisse og Picasso, og siden ble verdensberømt på grunn av sine mørke briller og et bilde med påskriften «Malt av en blind mann».
Siden da har den aldrende Kaminski levd et stille liv i Alpene og gått inn i glemselen. Skal biografien bli ferdig til det ideelle lanseringstidspunktet ? når Kaminski dør ? må Zöllner skynde seg. Kaminskis ujevne produksjon har reist spørsmålet om han er et geni eller en bedrager, og Zöllner vil tvinge Kaminski til å konfrontere eget verk. Men hemmelighetene som avsløres, fører kunstneren og biografen til steder ingen av dem hadde sett for seg.
Jeg og Kaminski kom ut i 2003, ga Daniel Kehlmann hans første internasjonale gjennombrudd, og gis ut på norsk for første gang samtidig med forfatterens bejublede nye roman F. Jeg og Kaminski er et briljant forvirringsspill om livsløgner, moral og kunst. Og om hva som er sant og usant i vår kjendisfikserte, mediemanipulerte tidsalder.
«Skarp og vill mediesatire fra intellektuell bestselgerforfatter.» Ingunn Økland, Aftenposten

Til toppen

Andre utgaver

Jeg & Kaminski
Bokmål Ebok 2014

Flere bøker av Daniel Kehlmann: