Klubben av Matilda Voss Gustavsson (Nedlastbar lydbok)

Klubben (Nedlastbar lydbok)

en granskning

Forfatter:

Torodd Lien (Oversetter)

Ingen angrerett. Nedlastbare lydbøker kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter.

Forfatter:
Innbinding: Nedlastbar lydbok
Utgivelsesår: 2021
Innleser: Hovig, Andrea Bræin
Spilletid: 8:18
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filformat: MP3
Forlag: Strawberry Publishing
Språk: Bokmål
Originaltittel: Klubben
Oversatt av: Lien, Torodd
ISBN/EAN: 9788234702341
Kategori: Lydbøker voksne
Omtale Klubben
Han hadde vært omgitt av rykter om overgrep i årtier. Den velkjente kulturprofilen hvis prestisjefylte klubb tiltrakk seg medlemmer fra Svenska Akademien, klubben der kunstnerskap ble født og døde. 21. november 2017 ble journalisten Matilda Gustavssons reportasje om kulturprofilen publisert i Dagens Nyheter. Atten kvinner vitnet om voldtekter, trusler og trakasserier. Dette ble begynnelsen på en rekke hendelser som skulle få en av verdens tyngste kulturinstitusjoner til å slå sprekker for åpen scene.

I Klubben utdyper Matilda Gustavsson sin granskning av makten i kulturverdenen og av grensen for hvor langt man kan gå i kunstens navn. Hun skriver om tiden omkring publiseringen, etterspillet der kulturprofilen blir dømt for voldtekt og om motsetningen i Akademien.

Matilda Gustavsson (1987) er kulturjournalist i Dagens Nyheter. I 2016 mottok hun Publicistklubbens pris, Guldpennan, og i 2018 ble hun tildelt både Tidskriftspriset Årets journalist og Stora Journalistpriset i kategorien Årets avslöjande.

Til toppen

Andre utgaver

Klubben
Bokmål Heftet 2020
Klubben
Bokmål Innbundet 2019
Klubben
Bokmål Ebok 2019