Kritiske hendelser - nye stemmer (Heftet)

politisk engasjement og transnasjonal orientering i det nye Norge

Forfatter:

, , og

Forfatter: , , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 270
Forlag: Universitetsforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788215018232
Kategori: Sosialantropologi
Omtale Kritiske hendelser - nye stemmer
Er det slik at erfaringer med eksklusjon og en følelse av å ikke helt høre til i Norge er en avgjørende bakgrunn for en gryende politisk mobilisering blant etterkommere av innvandrere?
Ulike nasjonale og internasjonale hendelser i løpet av de siste tjue årene har vært med på å forme unge med etnisk minoritetsbakgrunn. De kritiske hendelsene skriver seg inn i en historisk utvikling; fra Rushdie-saken, Gulfkrigen, via Benjamin-saken, Fadime-saken, til 11. september og Karikaturkrisen. En næranalyse av mobilisering i tilknytning til et utvalg slike kritiske hendelser i nyere tid gjør det mulig å analysere fram minoritetsunges politisk engasjement som går utover konvensjonell politisk deltakelse i form av stemmegivning og partimedlemskap. Forfatterne er spesielt opptatt av hva unge voksne med minoritetsbakgrunn deler av erfaringer, antakelser og oppfatninger; det vi kan kalle mobiliseringsgrunnlaget. Det fokuseres spesielt på politisk engasjement. Samtaler med rappere, antirasister, praktiserende muslimer, og mennesker som driver nettsteder/nettfora.

«(Forfatterne) har presentert en imponerende samling case-studier av hvordan ulike former for engasjement blir vekket i en rekke ulike miljøer.»
Bengt Andersen, Tidsskrift for Samfunnsforskning

« (...) en meget leseverdig bok med mange åpenbare kvaliteter, ikke minst for hvitinger med tabloide medievaner.»
Anders Todal Jenssen, Sosiologisk tidsskrift

Til toppen

Flere bøker av Mette Andersson, Christine M. Jacobsen, Jon Rogstad og Viggo Vestel: