Kroppsøving (Heftet)

- øvelsesbank og undervisningsopplegg for hele ungdomstrinnet

Forfatter:

, , og

Forfatter: , , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 257
Forlag: Læremiddelforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788279972341
Omtale Kroppsøving
Denne boka gir en fullstendig og detaljert opplæringsplan for kroppsøvingsfaget gjennom hele ungdomstrinnet - og er skreddersydd etter ny læreplan i kroppsøving og overordnet del av læreplanen.

Boka egner seg meget godt for alle lærere. Den rutinerte kroppsøvingslæreren som vil skape struktur og få nye ideer har truffet blink. Men boka passer like godt for lærere som vanligvis ikke underviser i faget, men som vil skaffe seg et detaljert arbeidsredskap for undervisningstimer i faget.

Boka kan brukes som en øvelsesbank da det er mengder med ulike aktiviteter i boka.

Erlend Ellefsen Vinje, dosent i kroppsøving og pedagogikk, har skrevet en innledende del der han skisserer og besvarer noen sentrale spørsmål knyttet hvordan faget bør forstås etter innføringen av ny læreplan. Han har også skrevet en avsluttende del der han drøfter sentrale spørsmål kroppsøvingslæreren bør stille seg når man lager en årsplan i faget.

Øvelsesbanken og et forslag til en tradisjonell undervisningsplanlegging i kroppsøving gjennom de tre trinnene på ungdomsskolen er skrevet av Markus og Oda Eline Aasland.

Den mest omfattende delen av boka, er skrevet av Karl Petter Fon. Denne gir som første bok i Norge en praktisk innføring i modellbasert praksis i kroppsøving gjennom mengder av aktivitetsforslag - og tre konkrete årsplansforslag.

Til toppen

Flere bøker av Karl Petter Fon, Markus Aasland, Oda Eline Aasland og Erlend Vinje: