Madeira (Heftet)

fotturguide

Serie: Fotturguide 

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 256
Forlag: Frifot
Språk: Bokmål
Serie: Fotturguide
ISBN/EAN: 9788292421260
Kategori: Reise
Omtale Madeira
Boken er andre utgave, og inneholder hele 50 flotte vandringer. Dette omfatter 13 helt nye turer i forhold til første utgave. Oversiktskart og detaljerte kart i målestokk 1:30 000 for hver tur, og nøyaktige turbeskrivelser gjør det enkelt å finne fram. Alt innhold og design er fullstendig revidert, også for alle turer som er beholdt fra første utgave. Kartene har et helt nytt og forbedret design, etter samme standard som i tidligere utgitte bøker for Gran Canaria. Flott illustrert med mange nye og større foto enn i første utgave.

Boken inneholder også mye nyttig tilleggsinformasjon for turgåere, bl.a. oversikt over anbefalte plasser for overnatting, værforhold, og en introduksjon til historie, landskap og kultur. Kapittelet angående transportinformasjon omfatter nøyaktig og detaljert informasjon om bruk av leiebil eller buss for å komme seg ut på fottur.

Madeira er et fantastisk reisemål for de som vil ha en aktiv ferie. Mest berømt er turene langs levadaene, vannkanalene som finnes overalt på øya. Mange av disse vandringene passer for alle. De som ønsker tøffere utfordringer kan velge ruter langs stupbratte klippevegger, og gjennom lange tunneler. Øya kan også by på flotte fjellturer, og spennende turer langs den bratte og ville kystlinjen. I vest finnes høysletten Paul da Serra, som med sitt øde og åpne landskap står i total kontrast til naturen ellers på øya. Nye veier og tunneler bygd de siste tiår gjør at det fra hovedstaden Funchal er lett å nå alle deler av øya med bil for dagsturer til fots.

Til toppen

Flere bøker av Pål H. Gjerden og Emma A. Arthur:

Bøker i serien