Eltefritt grytebrød (Innbundet)

Forfatter:

Erik Røed (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 120
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Det æltefri grydebrød
Oversatt av: Røed, Erik
ISBN/EAN: 9788202502935
Kategori: Mat og drikke
Omtale Eltefritt grytebrød

Bak bedre brød enn dem du får hos bakeren!

Hva slår vel duften av herlig, nybakt brød?

Det er enkelt å bake brød etter grytebrødmetoden. Deigen skal ikke eltes, bare røres sammen. Hemmeligheten bak grytebrødet er lang hevetid og steking ved høy temperatur i en glovarm gryte med lokk. Det gir deigen mulighet til å heve før den sprø skorpen dannes.

Eltefritt grytebrød inneholder oppskrifter på mange typer brød:

•  brød med helkorn og frø

•  lyse brød, nøttebrød og krydderbrød

•  fruktbrød og grønnsakbrød

•  rugbrød

•  brød som stekes uten gryte

 

I tillegg til brødoppskriftene som er forklart trinn for trinn, finner du en rekke gode baketips, noen oppskrifter på deilig tilbehør og nyttig informasjon om blant annet surdeig, meltyper og gjær. Nå kan du bake saftige brød med god smak og knasende sprø skorpe, brød som vil imponere alle som får gleden av å spise baksten din!

 

Kirsten Skaarup har skrevet flere kokebøker og har bloggen kirstenskaarup.dk. Erik Røed har oversatt Eltefritt grytebrød fra dansk og tilrettelagt den for norske forhold. Han har skrevet boken Brød og brødbaking og holder bakekurs.

 

Til toppen