Matriks 9 (Innbundet)

historie

Forfatter:

, og

Legg i ønskeliste

Forfatter: , og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2007
Antall sider: 143
Illustratør: Tothammer, Lars
Forlag: Aschehoug & Co
Språk: Nynorsk
ISBN/EAN: 9788203314681
Omtale: Matriks 9
MATRIKS Historie kjennetegnes av et stort utvalg varierte oppgaver. En oppgavetype er for eksempel kalt Til Kildene. Disse oppgavene er en innføring i kildekritikk, hvor elevene må granske, vurdere og tolke kilder. MATRIKS Historie er strukturert i en todelt differensieringsmodell som ikke bare differensierer mellom lett og vanskelig, men også mellom ulike sjangere og læringsstrategier.

MATRIKS er tilpasset aldersgruppen både i språk og bilder, med fokus på grundig begrepsopplæring, varierte illustrasjoner og et ryddig og ledig sideoppsett.

Innhaldet er knytt opp mot faget sine kompetansemål og tek for seg nokre av dei mest omfattande konfliktane i verdshistoria, i tillegg til personar og tankar som var med på å prege utviklinga av historia. Læreboka startar med historia om Titanic for å illustrere samfunnet i byrjinga av 1900-talet og fortset med første verdskrig. Vidare følgjer kapittel om klassekamp og revolusjon i Russland, arbeidarrørsla i Noreg, samt den økonomiske krisa i USA og avsluttar med to kapittel som handlar om andre verdskrig.

Til toppen

Andre utgaver

Matriks 9
Bokmål Innbundet 2007