Mine vakre gener (Heftet)

historier fra innsiden av DNA-industrien

Forfatter:

Eva Ulven (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 329
Forlag: Spartacus
Språk: Bokmål
Originaltittel: Mit smukke genom
Oversatt av: Ulven, Eva
ISBN/EAN: 9788243013339
Kategori: Teknikk og populærvitenskap
Omtale Mine vakre gener
Hvem er jeg? En DNA-kode oversatt til kjøtt og blod, er det enkle svaret. Men hva innebærer det? Bestemmer den nedarvede koden vår alt, fra hårfarge til valg av yrke? Finnes det i det hele tatt noe fritt og ubundet «jeg», eller er livene våre programmerte som i et dataspill?

I Mine vakre gener går Lone Frank med hud og hår inn for å finne ut mest mulig om genene sine. Hva er prognosene for brystkreft eller tung depresjon? Og hva med personligheten - er til og med den forutbestemt? Hun oppsøker de fremste forskerne og laboratoriene i verden, tar dyre gentester og viser leseren hvordan det føles å få arvestoffet sitt blottlagt. For hvor mye vil vi egentlig vite om oss selv?

Mine vakre gener er en fantastisk, lærerik og nådeløst privat reise inn i et fagfelt som har utviklet seg til en hel industri, et supermarked som tilbyr alt fra datingtjenester og slektsforskning til detaljert informasjon om liv og død. Frank viser oss en framtid der genteknologien vil få en enorm innflytelse på livene våre.

Til toppen

Flere bøker av Lone Frank: