Motivasjon og mestring (Heftet)

utvikling av egne og andres ressurser

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 277
Forlag: Fagbokforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788245016604
Kategori: Psykologi
Omtale Motivasjon og mestring
Denne boken er skrevet for personer som i arbeidsliv, utdanning og fritid er opptatt av hvordan motivasjon og mestring kan forbedres. Boken gir en systematisk innføring i tankemessige prosessers betydning for menneskelige ytelser. Den dekker emneområder som målsetting, myndiggjøring, mestringsforventning, kontrollplassering, selvoppfatning, behov for å mestre, ritualers betydning og stressmestring. Forfatterne bruker psykologisk og pedagogisk fagkunnskap til å gi råd om hvordan vi i omgang med andre mennesker kan utvikle egen og andres mentale styrke.
I forhold til tidligere utgaver av boken er ?ere kapitler endret og det er skrevet ett nytt kapittel. Gjennom hele revisjonen har forfatterne lagt vekt på å oppdatere litteraturreferansene, men uten å slette de mange klassiske kilder og teorier som gir oss nøkler til å forstå motivasjon og mestring.
Terje Manger er dr.philos. og professor emeritus i pedagogisk psykologi ved Institutt for samfunnspsykologi, Universitetet i Bergen.
Bjørn Wormnes er spesialist i klinisk psykologi og veilederutdannet ved Norsk Psykologforening. Han har i en årrekke vært førsteamanuensis ved Institutt for klinisk psykologi, Universitetet i Bergen.

Til toppen

Andre utgaver

Motivasjon og mestring
Bokmål Heftet 2012
Motivasjon og mestring
Bokmål Ebok 2022

Flere bøker av Terje Manger og Bjørn Wormnes: