Når våren ikke kommer av Trude Helén Hole (Ebok)
Ebok

Når våren ikke kommer (Ebok)

en bok om selvmord

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2016
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 11.51 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Feather books
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788293539001
Kategori: Familie og helse og Dokumentar og fakta
Omtale Når våren ikke kommer
I følge NHI er selvmord den største trusselen mot barn og unges helse. Over ni tusen jenter og fire tusen gutter prøver å ta sine liv hvert år, 1/3 del av alle barn og unge forteller at de har hatt selvmordstanker, og selvskading blant unge er i dag blitt vanlig.

Jeg har i lang tid ønsket å skrive denne bok. Jeg kan ikke lenger fortsette å lese de samme historiene i avisene år etter år; om selvmord grunnet mobbing, om barn og unge som sliter, om selvmord i psykiatrien og om vårt store forbruk av medisiner som fremmer selvmordsfaren - og føle at ingen gjør noe med det.

Store planer til liten nytte. Norge var ett av de første landene i verden som iverksatte nasjonale tiltak for å forebygge selvmord. Den første Handlingsplanen kom i 1994. Til tross for innsatsen er forekomsten av selvmord fremdeles svært høy. Antallet har vært stabilt mellom 500 og 600 selvmord de siste 20 årene.

Vi kan ikke la det gå 20 år til uten resultater når vi har kunnskap nok til å gjøre noe med det nå! Derfor har jeg i denne bok samlet en del historier som viser et tydelig mønster, og fremmet noen enkle, men konkrete løsninger som jeg mener er helt nødvendig for å få redusert statistikken rundt selvmord og selvskading. Jeg har også fremmet noen fornuftige årsaksforklaringer skrevet av mennesker med god ekspertise, samt innlegg skrevet av mennesker som "har vært der", med tilhørende råd og støtte. Jeg håper med dette at denne bok kan bidra til å få økt fokus på selvmord, og at beslutninger og tiltak iverksettes der det skal innenfor hvert tema som er tatt opp slik at den dystre selvmordsstatistikken reduseres.

Temaene er:
- Mobbing.
- Psykiske problemer og økende selvmord blant ungdom.
- Selvmord i psykiatrien.
- Utstrakt bruk av farlige medisiner som også blant annet øker selvmordsfaren.

Helt til slutt ønsker jeg å bidra med noen ord jeg håper kan bedre hverdagen for noen. Alt handler til syvende og sist om TID.

10 % av bokens inntekter ska

Til toppen

Flere bøker av Trude Helén Hole: