Nøkken (Heftet)

Serie: Gyldendal pocket 

Forfatter:

Vibeke Saugestad (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 686
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: The nix
Oversatt av: Saugestad, Vibeke
Serie: Gyldendal pocket
ISBN/EAN: 9788205512047
Kategori: Romaner
Omtale Nøkken
Nøkken er et episk storverk om USA i endringens tidsalder, og samtidig en skarp og øm skildring av vennskap og morssavn; tilhørighet og kjærlighet. «Det du elsker høyest,» sa hun, «vil en dag såre deg dypest.»
 
De fleste kjenner Nøkken som den hvite hesten som stjeler barn. I Nathan Hills kritikerroste roman symboliserer Nøkken alt det du elsker, som en dag skal forsvinne og rive med seg en bit av hjertet ditt.
  
Samuel Andresen-Anderson, professor og forfatter, har ikke truffet moren sin siden hun forlot familien da han var en liten gutt. Nå er hun plutselig på alles lepper, etter at hun kastet stein etter en amerikansk presidentkandidat. Mediene beskriver Faye som en radikal hippe med en brokete fortid fra Chicago-opprøret i 1968. Men så vidt Samuel vet, var hun en helt vanlig kvinne fra Midtvesten, som giftet seg med ungdomskjæresten sin. Hvilken versjon er den rette? Bare to ting står klart for Samuel: Hun er i trøbbel, og hun trenger hans hjelp. Kåret til årets bok 2016 av The New York Times, Washington Post, The Guardian, The Huffington Post, Amazon, Library Journal, Chicago Tribune, USA Today, Newsday, BuzzFeed og Entertainment Weekly. «... den fortjener en stor norsk leseskare.»
Cathrine Krøger, Dagbladet
  
«Nathan Hill er mesterlig.»
John Irving
  
«[Boka] etterlater meg full av glede, rett og slett over at den er skrevet. Over at en mulig reaksjon på vår tids kaos og avmakt er å skrive en roman som bobler av overskudd og kjærlighet, der ingenting er svart-hvitt og ingen er bortenfor empatien. Nøkken minner om at god litteratur er det motsatte av en emoji.»
Carline Tromp, Klassekampen
  
«... intensiteten i bildene, humoren, de poetiske passasjene og den treffsikre samfunnsanalysen gir boka et så stort trøkk at den fortjener en stor norsk leseskare.» 
Cathrine Krøger, Dagbladet
 
«Det er en triumf at den er så underholdende, så full av energi og pakket med sosiale og politiske betraktninger, som utfordrer oppfatningene våre om hva det moderne livet er.»
The Huffington Post
 
«En satirisk valgroman som Trumps Amerika fortjener.»
The Huffington Post
 
«Enormt underholdende og ufeilbarlig smart. [En] kolossal og dristig roman.» 
The New York Times Book Review
 
«Gnistrende, overveldende debut ... Storslått underholdning.» 
Kirkus Reviews
 
«Nøkken vil bli stående som en av årets beste debuter.» 
Dallas Morning News
 
«Denne boken knuste hjertet mitt. Igjen og igjen. Den fikk meg til å le like ofte. Jeg elsket den fra første side.»
NPR

Til toppen

Andre utgaver

The nix
Engelsk Heftet 2017
Nøkken
Bokmål Innbundet 2017
Nøkken
Bokmål Ebok 2017
Nøkken
Bokmål Nedlastbar lydbok 2017
Bøker i serien