Norske kofter (Innbundet)

fra tradisjonsrike klassikere til moderne design

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 123
Forlag: Embla
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788292577837
Kategori: Håndarbeid
Omtale Norske kofter

39 flotte kofter!

Kofter er skikkelig i skuddet om dagen. I Norske kofter får du presentert både gamle og nye koftemodeller som alle er inspirert av gamle mønstertradisjoner.

Boken inneholder et stort utvalg av kofter med ulike fasonger og mønstre. Modellene er hentet fra garnprodusentenes gamle arkiver, men også fra deres nyere kolleksjoner, så her finner du et bredt spekter også i farger og garnkvaliteter. Noen av koftene finnes i opptil seks størrelser. 

Ordet kofte, noen steder også kalt kufte, er opprinnelig en fellesbetegnelse på ulike typer, ofte tykke, åpne eller lukkede klesplagg til å dekke overkroppen med.
I dag forbinder vi gjerne ordet kofte først og fremst med strikkejakker. Strikkede kofter med mønster blir ofte også kalt lusekofter, noe som har sitt opphav i lusemønsteret som vi blant annet kjenner fra setesdalskofta.

I Norske kofter finner du 39 flotte kofter, så her skulle det være noe for enhver smak!

Til toppen

Andre utgaver

Norske kofter
Bokmål Innbundet 2017

Flere bøker av Karen Marie Vinje:

Utdrag

Kofter er i skuddet om dagen, og det vi ønsker med denne boken er å presentere både gamle og nye koftemodeller som alle er inspirert av gamle mønstertradisjoner. Tidligere ble koftene ofte strikket fram og tilbake, mens noen få ble strikket med rundt bærestykke. I Norske Kofter er de fleste strikket runt på rundpinne og klippet opp til åpning foran og til ermehull til slutt.
Vi du strikke koftene med for- og bakstykke for seg, finner du en enkel forklaring under "Nyttige tips" i boken.
Flere av de gamle modellene har Embla Forlag fått strikket opp igjen spesielt for dette prosjektet, og vi har også fått tillatelse til å redesigne tidligere gensermodeller. I tillegg til våre norske garnprodusenter, har Husfliden i Steinkjer vært en viktig samarbeidspartner. De kjenner den norske koftehistorien, følger nøye med på hva som skjer i dagens motebilde, og har kommet med mange verdifulle og faglig gode innspill. Vi takker igjen for et godt og uvurderlig samarbeid. Takk også til alle strikkerne i Trøndelag som gjorde en fabelaktig innsats. På rekordtid laget de koftemodeller av gensere, og gjorde det også mulig for oss å presentere de vakre koftene som vi har funnet fram fra garnprodusentenes gamle arkiver.

Til toppen