NW (Heftet)

Serie: Aschehoug pocket 

Forfatter:

Kari Risvik (Oversetter) Kjell Risvik (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 364
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
Originaltittel: NW
Oversatt av: Risvik, Kari og Risvik, Kjell
Serie:
ISBN/EAN: 9788203219900
Kategori: Romaner
Omtale NW
Ny, strålende roman av Zadie Smith. Et unikt klasse- og tidsbilde fra Londons North West.

Leah, Nathan, Felix og Keisha vokste opp i Londons nordvestre del, i Caldwell Estate, et av Englands altfor mange nedslitte kommunale boligområder. De fem trøstesløse høyblokkene fra 70-tallet utgjorde et nabolag som får selv de mest miserable nordiske urbane ghettoer til å glitre i sammenlikning. For ungdom derfra var det bare én ting som gjaldt hvis du ville opp og fram i verden, og det var å komme seg bort.
NW er et multikulturelt område med svært blandet befolkning, sosialt sett. De kommunale boligområdene ligger like ved oppgraderte strøk, der velstående, hippe mennesker rykker inn.
Er det mulig å foreta en klassereise og likevel bevare sin identitet? Hva er egentlig røtter, og er de noe som binder eller noe som frigjør? I NW tar Zadie Smith for seg disse spørsmålene. Hun skildrer London NW som en flytende strøm, noe som alltid er i bevegelse, der den som strever med å finne fotfeste, fort kan drukne.

Zadie Smiths energi og dynamikk, den skarpe observasjonsevnen, sansen for de avgjørende detaljene i en personskildring, den slående dialogen, gjør henne til en helt spesiell forfatter. Barokk humor og absurde situasjoner løfter romanen ut av sosialrealistisk tristesse og inn i et allmennmenneskelig rom der hver enkelt leser kan føle seg hjemme. Kritikerne om "NW":

"Zadie Smiths nye roman engasjerer langt på vei med sin uvørne miks av fremstillingsformer, by-blues og personer som lurer på hvordan de henger sammen. «NW» er blitt en levende bok om å komme fra et sted som stadig forandrer seg."
Susanne Hedemann Hiorth, Dagens Næringsliv

"I sine skitneste og mest sprakende farger trer London i romanen «NW» frem for oss under det fantastisk rytmiske blikket til Zadie Smith. (...) At Zadie Smith gjør andres liv gjennomtrengelige og nødvendige for oss andre, måtte hun skrive så lenge hun lever."
Thea Marie Dolva, Fædrelandsvennen

Til toppen

Andre utgaver

NW
Engelsk Heftet 2017

Flere bøker av Zadie Smith:

Bøker i serien