Om høsten av Karl Ove Knausgård (Ebok)
Ebok

Om høsten (Ebok)

Forfatter:

Vanessa Baird (Illustratør)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2015
Illustratør: Baird, Vanessa
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 6.58 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Oktober
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788249516032
Kategori: Romaner , Romaner , Skjønnlitteratur og Essays og antologier
Omtale Om høsten
"Nå, når jeg skriver dette, vet du ingenting om noe, hva som venter deg, hvilken verden du blir til i. Og jeg vet ingenting om deg. Jeg har sett et ultralydbilde, og lagt hånden på magen du ligger i, det er alt."

Et barn skal bli født. Og en far setter seg ned for å skrive til det. Han vil vise barnet hva som venter, den myriade av fenomener og materie, dyr og mennesker som vi kaller verden. Han skriver om solen og om grevlingen, om termosen og om pisset, om sengen og om ensomheten, mens barnet vokser i mørket.

"Dette fantastiske, som du snart skal møte og få se, er så lett å miste av syne, og det finnes nesten like mange måter å gjøre det på som det finnes mennesker. Det er derfor jeg skriver denne boken til deg. Jeg vil vise deg verden, slik den er, rett rundt oss, hele tiden. Bare ved å gjøre det kan jeg selv få øye på den."

"Om høsten" er første bind av fire i en personlig encyklopedi om den nære virkeligheten, skrevet av en far til hans ufødte barn.

Til toppen

En høysang til livet og kjærligheten …
Fædrelandsvennen

Andre utgaver

Om høsten
Bokmål Nedlastbar lydbok 2015
Om høsten
Bokmål Heftet 2016
Anmeldelser Om høsten

«En høysang til livet og kjærligheten … livsbekreftende og livsbejaende … åpen for himmel og jord, åpen for det som var og det som kommer, det som gror og det som dør, for høyder og dybder, og den er full av nåde og kjærlighet» 
Emil Otto Syvertsen, Færdrelandsvennen

«Det gir en egen glede å åpne en ny bok av Karl Ove Knausgård. Han fører leseren rett inn i et vitalt univers fullt av djerve tanker og sanselige bilder. Det er aldri noe knuslete over hans litteratur.» 
Ingunn Økland, Aftenposten 

«Når teksten hevar seg frå hyperrealismen og opp i dei store perspektiva i tekstar som «Rammer» eller «Frosker» oppstår i glimt den typisk knausgårdske effekten der den vesle tingen overskrid sine eigne grenser og blir ein veg inn til grubling over dei store spørsmåla» 
Marta Norheim, NRK

«fine tekster av høy litterær, nærmest poetisk kvalitet. … vel verdt å lese for alle de som gjerne vil følge dette nye prosjektet fra en ganske enestående forfatter» 
Sindre Hovdenakk, VG

«Om høsten frisker opp en romantung høst og rydder plass i litteraturen til givende beskrivelser av gummistøvler, ansikter, stillhet og jord» 
Susanne Hedemann Hiorth, Dagens Næringsliv

«til tross for leserens lengsel etter de lange tankene, er det etter den lange kampen noe forfriskende og løfterikt over Knausgårds begeistring for de små ting» 
Bjørn Ivar Fyksen, Klassekampen

«På sitt beste skriver den vordende faren seg gjennom eksisterende språklige og emosjonelle konvensjoner og lar oss få glimt av det genuine» 
Trond Haugen, Dagsavisen

"I sum er «Om høsten» så langt forfatteren nå strekker seg i kjensler og forstand, i et forfatterskap under stadig utvikling. Han har etablert sin helt egne, gjenkjennelige stemme, i en stil som fortsatt beveger seg fra det lyrisk medrivende til arkaiske særegenheter og besvergende følelsesutbrudd."
Jan Askelund, Stavanger Aftenblad

"... Knausgård skriv godt og klokt, og nokre stader i dette fine knappeskrinet av ei bok skin det i gull eller perlemor."
Odd W. Surèn, Dag og Tid

"Om høsten viser at Karl Ove Knausgård har evnen, stilen, motet og formatet til å få oss opp på tå. Alt vi tar for gitt i denne verden, glir ikke forbi forfatteren på samme arrogante vis. Han ser de enkleste, ubetydelige (?) ting med andre øyne, spinner dem rundt og gir dem innimellom en mening utover det vi andre er i stand til. Det er jo derfor vi har kunst."
Roar Eskild Jacobsen, Haugesunds avis

"dette er en spennende leseopplevelse, og her er tekster som virkelig skinner, og kan leses igjen og igjen"
Ingvild Kjøde, KK ukens bok

Til toppen