Paradis tapt av Birger Baug (Ebok)
Ebok

Paradis tapt (Ebok)

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2011
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.0 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788203350535
Kategori: Krim og Spenning , Skjønnlitteratur og Krim og mysterier
Omtale Paradis tapt
Et skjelett blir funnet på en ubebodd øy ytterst i havgapet langs Helgelandskysten. Snart blir det avdekket at to mennesker har oppholdt seg på øya i lang tid. Hvem de var eller hva de gjorde der, forblir et mysterium for lokalbefolkning og politi.
Sommeren fem år senere rår frykten blant Oslos mest nedslitte narkomane. Folk dør som fluer av overdoser, uten at noen kan forklare hva som er galt med stoffet som omsettes på gata.
Etterforskningsleder Halvor Heming, Kristine Holm og resten av etterforskningsgruppa ved Oslo politidistrikt jobber dag og natt for å nøste opp trådene. Men for noen er det ikke raskt nok, og Hemings høye idealer blir satt på prøve mot ondskapen i sin pureste form ...

Halvor Heming og hans kolleger møtte vi første gang i Birger Baugs debutroman "Straff" (2008). I "Paradis tapt" tar han skrittet videre, med en bredt anlagt kriminalroman om svik, dop, rikdom og makt - og en fars kjærlighet til sin sønn og en mors kjærlighet til sin datter.
"Baugs spesialitet er at han skildrer dypt, empatisk og medrivende om hvilke brustne familierelasjoner som kan skyve utsatte unge inn i dopverdenen. (...) En riktig pageturner."
Berit Kobro, VG (terningkast 5)

"Sterk politiroman om narkotika og narkotikaofre.
Kurt Hanssen, Dagbladet

"Sinnrikt komponert."
Terje Stemland, Aftenposten

"Birger Baug skriver meget godt, og viser en egen evne til å flette sammen fortid og nåtid og holder oss i åndeløs spenning helt til de siste sidene (...) en kriminalroman som gir oss mer enn bare en god historie om dop, svik og et oppgjør mellom far og sønn. Den gir en varm skildring av Vega, nøktern beskrivelse av narkotikamiljøet i Oslo og en krimhelt man bare må falle for."
Hildegunn Nielsen Tjøsvoll, Helgeland Arbeiderblad

"... det er en svært bra krim som omhandler et aktuelt og vanskelig tema ... Velskrevet fra en forfatter vi forhåpentligvis får høre mer fra."
Liv Lysaker, Magasinet Aktuelt

"... en bok av typen vanskelig-å-legge-fra-seg, ikke minst fordi det er noe mer enn bare en spennende krimhistorie."
Ginni Henriksen, KK

Til toppen

Andre utgaver

Paradis tapt
Bokmål Nedlastbar lydbok 2017

Flere bøker av Birger Baug: