Penger fra huleboer til robot (Innbundet)

dette er en historisk reise i pengenes verden og hva vi muligens kan forvente av fremtiden

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 193
Forlag: Hegnar media
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788271463410
Kategori: Sosialøkonomi
Omtale Penger fra huleboer til robot
Denne boken er en fascinerende reise i historien vår fra huleboer og frem til i dag. Reisefølge i fortellingen er penger, hvordan vi som samfunn har gått fra byttehandel til først å bruke steintavler, så mynter av ulike metaller, så papirpenger deretter plast og nå mobiltelefonen. Like mye som historien til penger tar boken for seg hvordan penger har forandret historien vår og hvor viktig penger er for oss alle. Bokens siste del tar deg med på en tenkt reise inn i fremtiden, frem til 2030. Hvordan ser bankene ut i 2030, hvordan kommer vi til å betale for det vi kjøper og ikke minst hvordan kommer delingsøkonomien til å påvirke oss i fremtiden. Den røde tråden i fortellingene er tillit. Tillit som er grunnmuren til bankene og som de gjentatte ganger har skuslet med.

Boken er full av anekdoter og morsomme historier som gjør historie-fortellingen gripende. Boken balanserer teknisk kompleks informasjon som for eksempel hvordan fungerer bitcoin og Blockchain, med en enkel og lettlest skrivemåte samt gode eksempler. Her omhandles storpolitiske hendelser og global handel sammen med betaling til bønder i Kenya.

Lasse Meholm arbeider med digitalisering og ny teknologi i DnB, Lasse har også tidligere arbeidet med blockchain i Nordea .

Til toppen

Flere bøker av Lasse Meholm: