Perspektiver på kommune-Norge (Heftet)

en innføring i kommunalkunnskap

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 286
Forlag: Fagbokforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788245033410
Kategori: Statsvitenskap
Omtale Perspektiver på kommune-Norge
Det er nå ti år siden førsteutgaven av denne boken kom på markedet, og for norske kommuner og fylkeskommuner har dette tiåret vært et av de mest hendelsesrike i hele etterkrigstiden. Den umiddelbare konsekvensen av kommunereformen er at antallet kommuner i Norge fra 2020 vil reduseres til 356. Samtidig har det pågått en regionreform som ble startet i 2017, og som innebærer at antallet fylkeskommuner reduseres fra 19 til 11.
På mange måter vil noen av de mest spennende prosessene i kommune-Norge utspille seg i perioden etter at kommunereformen tredde i kraft i januar 2020. Samtidig vil det rammeverket som er på plass på dette tidspunktet, samt de prosessene som har utspilt seg i årene før, legge sterke føringer på prosessene videre.

De omfattende endringene i lovgivning som har skjedd siden 2010 er viet stor plass, og det er lagt mye arbeid i å få med all relevant forskning på norske kommuner som er produsert i perioden 2010 til 2020. Alt av statistikk og fakta i boken er oppdatert så langt det er mulig.

Til toppen