Profeten (Lydbok-CD)

Forfatter:

Helge Hagerup (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Lydbok-CD
Utgivelsesår: 2003
Innleser: Paus, Ole
Spilletid: 2:13
Forlag: ABC-Media
Språk: Bokmål
Oversatt av: Hagerup, Helge
ISBN/EAN: 9788291610290
Kategori: Lydbøker voksne
Omtale Profeten
«Profeten» er en åtti år gammel bok, skrevet i USA på tjuetallet av en innvandrer fra Libanon. Hva er det ved denne boken som gjør at den føles like aktuell i dag? Som gjør at vi, i en stadig mer komplisert verden, fremdeles føler at vi har mye å lære av Gibran? Er det virkelig slik at tankene i denne gamle boken fremdeles er viktige . ja, kanskje viktigere enn noensinne?

Ole Paus tror det. Og Ketil Bjørnstad, Terje Rypdal og Lars Kilevold.
Fire herrer som lever av og for å formidle et budskap. Og som ikke minst selv har levd en stund. Som har vært nødt til å ta stilling til en del av alle de vanskelige spørsmålene og utfordringene livet byr på.

Vi håper du også tar deg tid til å lytte til Kahlil Gibrans tidløse budskap om kjærlighet og moral, lidenskap og respekt.

Profeten av Kahlil Gibran
Mesterverket som favnet en hel verden

«Profeten» består av 26 poetiske essay og er uten tvil en av verdenslitteraturens største klassikere. Boken ble utgitt første gang i 1923 og er blant verdens mest siterte.

I boken møter vi profeten Almustafa som har bodd tolv år i en fremmed by. Han er i ferd med å gå om bord i et skip som skal føre ham hjem, da han blir stoppet av en gruppe mennesker som ber ham om å dele sin visdom med dem før han reiser.

I et poetisk språk forteller Almustafa om de virkelige verdiene i livet. Om hvordan vi må leve for å være fullverdige moralske mennesker. Om de universelle spørsmålene . problemstillinger som er like aktuelle, uansett hvor i verden eller i hvilken tid vi lever. Om kjærlighet og ekteskap, om barn, om kunsten å gi, om sorg og glede, om lidenskap og om vennskap.

«Profeten» er en bok om etikk og moral . om å sette en standard for sitt eget liv og leve etter den. Boken er en kilde til dyp innsikt, håp, inspirasjon og en inderlig medfølelse for mennesket og dets skjebne. Gibran formidler sitt filosofiske kjærlighetsbudskap i et poetisk språk. Derfor taler «Profeten» like mye til hjertet som til intellektet.

Til toppen

Andre utgaver

The prophet
Engelsk Innbundet 2020
Profeten
Nynorsk Innbundet 2017
Profeten
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020
Profeten
Bokmål Innbundet 2011