Religion og etikk (Innbundet)

lærebok i religion og etikk for vg3

Forfatter:

, , , , , , og

Forfatter: , , , , , , og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 352
Forlag: Aschehoug
Språk: Nynorsk
ISBN/EAN: 9788203319587
Omtale Religion og etikk
Religion og etikk er en lærebok i faget religion og etikk for videregående opplæring. Den er skrevet til læreplanen for Kunnskapsløftet 2020 (KL20). Læreboka legger til rette for at elevene skal arbeide med flere kompetsansemål i sammenheng og på tvers av emner gjennom mange korte kapitler. De store religionene presenteres ut fra sin egenart i egne kapitler, men trekkes også inn i drøftingen i alle kapitler. På den måten åpner læreboka for at flere sider ved religionene kommer fram.

Boka har et rikt utvalg av oppgaver. De er formulert slik at elevene må arbeide systematisk med lærebokteksten, for eksempel gjennom å bygge opp sine egne skjema for sammenlikning av religioner. I oppgavene får elevene også øving i filosofisk samtale, etisk argumentasjon, kritisk og selvstendig tenkning. Å øve opp elevenes dømmekraft er et sentralt poeng for forfattergruppa.

Hvert kapittel har en rammetekst som heter Skråblikk. Skråblikkene viser fram hvordan faget er relevant for elevene i dag ved å ta opp aktuelle spørsmål fra samfunnsdebatten eller presentere overraskende perspektiver på kjente temaer. Gjennom rammeteksten Tekstutdrag blir elevene kjent med tekster som er viktige kilder til religiøse og filosofiske tanker og forestillinger.

På nettstedet til læremiddelet får elevene god hjelp både til repetisjon, refleksjon og øvelse i fagstoffet.

Til toppen

Andre utgaver

Religion og etikk
Bokmål Innbundet 2022

Flere bøker av Levi Geir Eidhamar, Vebjørn L. Horsfjord, Jørg Arne Jørgensen, Marit Sandboe, Mona Abdel-Fadil, Terje Emberland, Cecilie Endresen og Øystein Hide: