Rett frem (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 152
Forlag: Fagbokforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788245035117
Kategori: Jus
Omtale Rett frem
Rettsstaten bygger på at vi har sånn noenlunde oversikt over de reglene som gjelder oss. Men det har vi jo ikke, så komplekst som samfunnet er blitt, og så reguleringsivrige som handlekraftige politikere er. Hva skal vi da gjøre? Hvordan skal vi unngå å trampe over juridiske grenser vi ikke ante gikk der de gikk? Anine Kierulf har lenge hatt som prosjekt å fortelle folk hvor jusens grenser går, og hvorfor de går der de går. Mellom disse permene har vi samlet flere av Anines tekster om ulike emner.
Underveis i boken gir Anine oss overraskende eksempler og stiller spørsmål som hvorvidt det egentlig er mulig å bake seg til bedre ytringsfrihet? Hvordan det rettssøkende publikum (det er deg!), påvirkes av at god latin har blitt helt gresk når lovene blir flere, lenger og kommer fra nye steder? Hvorfor blir vi så sinte på hverandre i sosiale medier, og hvilke lover skal til for å fikse det? Kan bokbrenning være viktig når bokbål bare er dumt? Var Koronaloven helt krise, eller bare helt kriselov? Hva har en avdød amerikansk høyesterettsdommer i enden av en regnbue å gjøre - og kan det stemme at en monarks nyttårstale er en forutsetning for demokratiet?
Så bli med på en reise i jusens vidunderlige verden med Anine som guide, gode eksempler og knusktørre ordspill.
Anine Kierulf (1974) er cand. jur. fra UiO, LL.M. fra Northwestern University og har PhD i rettsvitenskap fra UiO. Hun har vært dommerfullmektig og advokat, og er nå førsteamanuensis ved Institutt for offentlig rett, UiO og spesialrådgiver i Norges institusjon for menneskerettigheter, NIM.
Les tre av artiklene fra boken her: Diskuter deg dummere Ta ballen, ellers blir det dyrt Kunsten å vedlikeholde en agurk

Til toppen

Flere bøker av Anine Kierulf: