Reven av Dag Ellingsen (Ebok)
Ebok

Reven (Ebok)

Olav Thon og hans metoder

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2014
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 0.58 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Spartacus
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788243008601
Kategori: Biografier og memoarer , Dokumentar og fakta og Biografier og memoarer
Omtale Reven
.Et velformulert og viktig angrep på et norsk glansbilde."
- Frank Rossavik, Førdebiograf og Brageprisvinner 2007

I alle år har vi hørt at Olav Thon kom fra små kår og startet med to reveskinn. Aviser og ukeblader formidler stadig at han er opptatt av naturen og lever et nøkternt liv preget av havregraut og fjellturer. I mellomtiden får Olav Thon uforstyrret omskape Norge på en måte som er stikk i strid med hans asketiske selvbilde.

Ingen har noen gang utfordret ham på historien om hvordan han bygde sitt imperium. Dag Ellingsen går bak Thons selvproduserte myte. Han forteller om pelshandel i krigstidens Norge og om hvordan Thon bestakk tollere og ble dømt for korrupsjon.

Videre undersøker forfatteren hvordan Thon endret store deler av eiendomsmarkedet gjennom dristige - og tidvis hardhendte - grep med utvikling av forretningsgårder i byer og tettsteder landet rundt. Sporene følges fram til Olav Thons forretningsimperium av i dag.
Ellingsen er seniorforsker ved Agderforskning, seniorrådgiver i SSB og tidligere journalist i Økonomisk Rapport. Som førsteamanuensis ved Universitetet i Oslo jobbet han med økonomisk kriminalitet. Tidligere utgitt bl.a. .Krigspro.tørene og rettsoppgjøret".

Til toppen

Andre utgaver

Reven
Bokmål Heftet 2010

Flere bøker av Dag Ellingsen: