Roma (Innbundet)

fontenenes by

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 255
Forlag: Kolofon
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788230011812
Kategori: Reise
Omtale Roma
.Romas fontener er begrunnelse nok for å reise til Den evige stad."

- Percy ShelleyIngen by har et slikt aktivt forhold til vannet som Roma. Byens historiske sentrum er en stenørken, her finnes knapt et tre å se, men denne stenørkenen er ikke død
den sprudler og gis liv og friskhet fra vann som strømmer og bruser fra et utall av fontener og vannposter. De inngår som en aktiv og selvfølgelig del av bybildet, gir det en vakker, dekorativ ramme og skaper meditative møtepunkter for mennesker på siden av den travle trafikken.

Dette er første gang Romas fontener presenteres samlet for et norsk publikum i en norsk språkdrakt. Mange bøker om Roma forteller om fontenene, men ingen norsk forfatter har gjort fontenene til hovedperson i byens historie, slik vi finner dem presentert her. Og sett i et internasjonalt perspektiv - det er få som har prøvd å være så uttømmende.

Her møter vi ikke bare de gamle og nye vannledninger med deres antikke og etterantikke fontener, men også bydelsfontener og fontener i parker og palasser i både det offentlige og private rom. Forfatteren har gjort et imponerende innsamlingsarbeid både gjennom tekst og egne illustrasjoner, som vil gi både førstereisgutten og den erfarne romafarer et nytt innsyn i byens mangslungne politiske, sosiale og monumentale historie fra antikken til i dag.

Til toppen

Flere bøker av Hugo Flaten: