Satirer (Innbundet)

bok 1

Forfatter:

Johann Grip (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 88
Forlag: Tiden
Språk: Bokmål
Originaltittel: Sermones
Oversatt av: Grip, Johann
ISBN/EAN: 9788210051692
Kategori: Noveller, lyrikk og drama
Omtale Satirer
Satirer. Bok 1 utkom rundt år 35 f. Kr. og er Quintus Horatius Flaccus' første utgitte verk, og etablerte ham som en av de sentrale romerske dikterne under Augustus.

I satirene påpeker Horats det fåfengte og ofte latterlige ved menneskenes ambisjoner og lengsler. Satirenes idealer er moderasjon og indre balanse. I en av dem beskriver Horats for eksempel en typisk dag i hans eget enkle, men tilfredse liv.
Horats' Satirer presenteres nå for første gang på norsk. Og selv om det er 2047 år siden de kom ut, inneholder de fortsatt visdom og klokskap, og ikke minst humor.
Horats (f. 65 f. Kr) etterlot seg et rikt forfatterskap. Sammen med sin samtidige, Vergil, regnes han som den største av de romerske dikterne. Hans innflytelse på europeisk litteraturhistorie er også betydelig gjennom hans litteraturteoretiske skrifter.
Johann Grip (f. 1964 e. Kr) er romanforfatter og poet, oversetter og gjendikter. Han har tidligere gjendiktet Horats Epoder, men også den romerske poeten Catullus sine samlede dikt, sammen med Henning Hagerup.

Til toppen

Flere bøker av Horats: