Liv etter liv (Innbundet)

Forfatter:

Christian Rugstad (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 528
Forlag: Forlaget Press
Språk: Bokmål
Originaltittel: Life after life
Oversatt av: Rugstad, Christian
ISBN/EAN: 9788275476898
Kategori: Romaner
Omtale Liv etter liv
Under en snøstorm i England i 1910 blir det født et barn, men barnet dør fordi legen ikke kommer frem i uværet. Under en snøstorm i 1910 blir det samme barnet født – legen rakk frem før veien snødde igjen og denne gangen overlever barnet. Hun får navnet Ursula. I Liv etter liv får Ursula muligheten til å oppleve hvordan livet hennes kan utfolde seg på ulikt vis, alt ettersom hvilke valg og hendelser som inntreffer. Romanen viser oss hvordan små valg man gjør kan ta livet i en fullstendig annen retning.


Ursulas liv utspiller seg i et Europa der skjebnetrådene spinner sitt ubønnhørlige nett omkring menneskene, og romanen utfolder nettopp erfaringene fra de to verdenskrigene, der begivenhetenes lunefulle spill sendte så mange mennesker ut i uante livsskjebner. Ursula får mange muligheter til å begynne på nytt, til å bli seg selv, men gir det henne evner og innsikt som kan redde verden, eller kontrollere hennes egen skjebne?

Liv etter liv var den mestselgende romanen i Storbritannia i 2013, og den romanen som figurerte på toppen av flest internasjonale 'Årets beste'-lister

Vinner av Costa-prisen for beste roman i 2013.

Til toppen

Andre utgaver

Life after life
Engelsk Heftet 2014
Liv etter liv
Bokmål Ebok 2014
Anmeldelser Liv etter liv
«En intelligent, underholdende og elegant fortelling (…) Atkinson skriver så utrolig lett og flytende – på norsk takket være Christian Rugstad. Med de mest elegante bilder, skikkelser, miljøbeskrivelser og intelligente spissformuleringer.»
Cathrine Krøger, Dagbladet

«Virkelig briljant (...) Dette er en sjelden bok, og på en Ursula-aktig måte ønsker du bare å begynne på nytt i det øyeblikk det er slutt.»
The Times

«Kate Atkinsons roman er en godtepose av de sjeldne. Smart konstruert og utrettelig underholdende griper den leserens fantasi fra første side og slipper aldri taket. Hvis du ønsker å bli rørt og helt satt ut, kjøp den. Og vil du gi en imponerende gave, kjøp den til dine venner.»
Hilary Mantel

Til toppen