Goat mountain (Innbundet)

Forfatter:

Hilde Stubhaug (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 245
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Goat mountain
Oversatt av: Stubhaug, Hilde
ISBN/EAN: 9788205429352
Kategori: Romaner
Omtale Goat mountain
En rystende og dristig roman av en av de største amerikanske forfatterne som skriver i dag. Tidligere utgivelser omfatter Caribou Island, Jord og Legender om et selvmord.

I David Vanns brennhete roman Goat Mountain er en elleve år gammel gutt ivrig etter å drepe sitt første dyr på familiens årlige hjortejakt. Men alt er ikke som det skal. Faren hans oppdager en krypskytter på eiendommen, en ranch på to og et halvt tusen mål i Nord-California, og viser ham til gutten gjennom siktet på riflen sin. Med denne enkle handlingen bryter tragedien løs, og liv blir ugjenkallelig smadret.
Fortellingen i Goat Mountain utspiller seg i løpet av en varm, infernalsk helg og handler om en familie som strever med å hanskes med en fryktelig forbrytelse og dens følger. David Vann har skrevet en uhyggelig og provoserende roman som utforsker våre råeste drifter og overbevisninger. Det er en skjellsettende leseopplevelse om blodsbånd og religiøse bånd, som definerer oss og gir oss trygghet, og konsekvensene av våre handlinger ? det vi skylder for det vi har gjort.
David Vanns forbløffende nye roman er mørk, forstyrrende og uutholdelig nervepirrende.

Til toppen

Andre utgaver

Goat mountain
Bokmål Ebok 2014