Leserne i Broken Wheel anbefaler (Innbundet)

Forfatter:

Gøril Eldøen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 393
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Läsarna i Broken Wheel rekommenderar
Oversatt av: Eldøen, Gøril
ISBN/EAN: 9788205460133
Kategori: Romaner
Omtale Leserne i Broken Wheel anbefaler
Feelgoodperle fra ung svensk debutant.

Alt begynner med en brevveksling mellom to vidt forskjellige kvinner, 28 år gamle Sara Lindqvist fra Haninge utenfor Stockholm og 65 år gamle Amy Harris fra Broken Wheel i Iowa. Etter to års utveksling av bøker, brev og tanker om litteraturen og livet bestemmer Sara seg for å besøke Amy. Men da hun kommer til Broken Wheel, er Amy død.
Sara står på gaten i liten by in the middle of nowhere. Men der finnes selvsagt også menneskene som Amy har skrevet om. Og de eksentriske innbyggerne i Broken Wheel har ikke noe annet valg enn å ta hånd om den forvirrede svenske turisten. Sara bestemmer seg for å bli, og for første gang i sitt liv får hun virkelige venner - til forskjell fra Mr. Darcy og Bridget Jones - som hjelper henne med å starte en bokhandel med Amys etterlatte bøker.
Både Sara og byen livner til, nye og uventede kjærlighetspar dannes, og verken Sara eller innbyggerne tør tenke tanken på at hun snart skal hjem. Da hennes tomånedersvisum nesten har rent ut, får innbyggerne i Broken Wheel en ravgal, fantastisk idé...
Leserne i Broken Wheel anbefaler er en romantisk og humoristisk feelgoodroman om vennskapets kraft, kjærlighet til bøker - og om å finne sin plass i tilværelsen.

Til toppen

Sjeldent velskrevet feelgood
May Grethe Lerum, VG

Andre utgaver

Anmeldelser Leserne i Broken Wheel anbefaler

«Sjeldent velskrevet feelgood ... en herlig forførende lesereise, for alle oss som finner verdi i både de store klassikerne og folkelige fortellinger. Språket er rikt og variert for sjangeren, og oversetter Gøril Eldøen gjør også svensk melodi behagelig på norsk.»
May Grethe Lerum, VG

«Det må være den ultimate feelgood-romanen … like fylt av humor og sjarm som av kjærlighet til bøker … Her er det bare å la seg synke ned i beste stol og nyte gleden ved å lese om mennesker som nyter å lese.»
Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

«Katarina Bivalds debutroman Leserne i Broken Wheel anbefaler er en ren knockout i kategorien 'feelgood'. … Regn med åtte timer nonstop i lenestolen.» 
Femina

«Årets boksnakkis» 
Tara

 

Til toppen