Rød eller død (Innbundet)

Forfatter:

Knut Ofstad (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 635
Forlag: Press
Språk: Bokmål
Originaltittel: Red or dead
Oversatt av: Ofstad, Knut
ISBN/EAN: 9788275476584
Kategori: Romaner
Omtale Rød eller død
I 1959 var Liverpool FC i andredivisjon. Liverpool hadde aldri vunnet FA-cupen. Femten år senere hadde de vunnet tre ligatitler, to FA-cuper og UEFA-cupen. Liverpool hadde blitt den mest suksessfulle engelske klubben, og de hadde de mest dedikerte supporterne. Manageren var Bill Shankly. Han var allerede en legende og så ut til å være sikret evig liv. Han inspirerte folk, rørte ved hjertene deres, forandret folks liv. Og hans eget liv var fotball. Shankly var sosialist. Men på Anfield var han Gud. I 1974 var alle klare for fortsettelsen. I England og i Europa. I stedet sa Shankly opp jobben for å bli pensjonist.

Rød eller død er fortellingen om Liverpool FC og Bill Shanklys vekst. Det er en fortelling om å trekke seg tilbake, om én mann og hans livsverk, og om denne mannens liv etter jobben. En delt mann, mellom hjemme og borte, rød eller død.

Til toppen

...et portrett som er så intenst at boken nærmest vibrerer
Sten Inge Jørgensen, VG

Andre utgaver

Rød eller død
Bokmål Heftet 2015
Rød eller død
Bokmål Ebok 2014
Anmeldelser Rød eller død

«Et mesterverk om mannen som mente at "Fotball var langt viktigere enn liv og død."»
Robert Veiåker Johansen, Aftenposten

«Eksperimentelt og hypnotisk portrett av den legendariske Liverpooltreneren Bill Shankly. (…) David Peace har skapt et portrett som er så intenst at boken nærmest vibrerer.»
Sten Inge Jørgensen, VG

«For alle som opplevde denne tiden, vil boken være en nostalgitripp, for de som kom senere, vil den fylle dem med en følelse av å være født en generasjon for sent. Javisst er denne historien fortalt før, men ikke på en sånn måte.»
Chris Wood, The Times

«Jeg kan ikke tenke meg en annen britisk forfatter som skriver så overbevisende, med så mye engasjement og ren fandenivoldskhet som Peace. Det er et ekstraordinært stykke skrivekunst.»
The Independent

«Peace har gjort en fantastisk jobb med å levendegjøre Shankly igjen.»
Sunday Express

«Rød eller død er et mesterverk. David Peace har høstet lovord før, men dette massive verket om Bill Shankly ruver over alt det han har gjort tidligere.»
The Observer

«En fortelling som har mer til felles med Beowolf og Iliaden enn den tradisjonelle sportsromanen.»
The Times

Til toppen