Mepåno (Heftet)

kortprosa

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 93
Forlag: Cappelen Damm AS
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202291372
Kategori: Essays og antologier
Omtale Mepåno
Å forfatte bøker, å skape dataprogrammer, å brenne strukturer i knøttsmå silikon-chips: Alt sammen handler om skriving, ifølge den tyske mediefilosofen Friedrich Kittler. Og tanken er unektelig vakker. Men når sant skal sies, har vi ennå til gode å se en norsk samtidsprosa som lever opp til Kittlers visjon - en litteratur tilpasset den postmoderne data sapiens.

Inntil denne utgivelsen, that is. Si hei til Ole-Petter Arneberg - et 20 år gammelt skrivefantom som har sin dannelse ikke fra rikskringkastingens Sjonkel Rolf, men fra brødrene Super-Mario og Wachowski. Korttekstene i MEPÅNO zapper uanstrengt mellom forskjellige virkelighetsplan: Jeg-personen duellerer i det ene øyeblikket med Hedda Gabler, i det neste med superskurken Psycho Mantis fra Metal Gear Solid. Det er svimlende, urovekkende og annerledes enn det meste du har lest på norsk.

Er de nye mediene en kilde til frigjøring, eller åpner de bare for mer sofistikerte former for ideologisk kontroll? Hva slags deltakelse er det egentlig snakk om, når man i dagens medievirkelighet sier ja til å være MEPÅNO? Koble deg til Arnebergs debutbok, så får du se. Men husk å mellomlagre underveis.

Til toppen