Kambyses tapte hær (Heftet)

Forfatter:

Monica Carlsen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 432
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Lost Army of Cambyses
Oversatt av: Carlsen, Monica
ISBN/EAN: 9788202419462
Kategori: Krim og spenning
Omtale Kambyses tapte hær

Kambyses tapte hær er på samme tid et adrenalinkick av en thriller og et tankevekkende arkeologisk eventyr. Paul Sussman har skrevet en gnistrende god debutroman.

I år 523 før Kristus sendte den persiske keiseren en armé gjennom Egypts ørken for å ødelegge orakelet i Siwa. Sagaen forteller at et eller annet sted der ute i ørkensanden ble hærstyrken overrasket av en sandstorm og levende begravet. Femti tusen menn forsvant.

To og et halvt tusen år seinere skylles et lemlestet lik opp på Nilens bredd ved Luxor, en antikvitetshandler blir brutalt myrdet i Kairo og en respektert britisk arkeolog blir funnet død ved utgravningene av nekropolis ved Sakkuara.

I begynnelsen er det ingen som setter disse hendelsene i sammenheng med hverandre. Ikke før politimannen Yusuf Khalifa i Luxor fatter mistanke. Tara Mullray, datter av den avdøde arkeologen mener også at det er noe som ikke stemmer, og begge begynner å nøste i saken. På jakten etter sannheten skal de måtte kjempe en hard kamp for å overleve. Ikke bare har de onde og forherdete motstandere de må utmanøvrere, de skal også slåss mot spøkelsene fra sin egen fortid.

INTERNASJONAL BESTSELGER
Sussmans thrillere - oversatt til 33 språk - 2 millioner solgte eksemplarer

Sjokkerer like mye som den trollbinder (…) Fengslende lesestoff.
- Sunday Business Post

En glimrende thriller. VG (Terningkast 5)

En underholdende spenningstur ut i Egypts ørkensand.
- Dagbladet

En fengslende, gysende, forrykende thriller. Det er sjeldent å støte på en bok som får hjertet ditt til å slå fortere mens du varsomt men tvingende blar om sidene, livredd over hva som kan bykse fram i neste avsnitt.
- Sunday Business Post

Det drivende plottet er en av mange ting å glede seg over i denne svært overbevisende romanen.
- Scotland on Sunday
 
Den har alle ingrediensene som hører med i et James Bond-eventyr (...) den holder nysgjerrigheten din på pinebenken helt til siste gåte avsløres i aller siste kapittel. (...) Med en stil som minner om Patricia Cornwells tidlige bøker-
- Sunday Business Post

Plottet er like komplekst som en speilsal, og nesten like gripende som en dødstrussel.
- Kirkus Reviews

En filmaktig, heidundrande eventyrgåte som er breddfull av detaljer om egyptisk arkeologi og historie.
- Booklist

Sussmans helstøpte første thriller kombinerer den gamle legenden om en invaderende persisk hær som slukes av en sandstorm i den egyptiske ørkenen, med det moderne Egypts eksplosive politikk. (…) Sussman har skrevet en mangefasettert, veldokumentert thriller med et mesterlig utporsjonert, drivende tempo. (...) de genuint oppfinnsomme plottvriene leveres forrykende tett.
- Publishers Weekly
 
Fullpakket av adrenalin (...) kombinerer alle elementene av en virkelig storslagent spenningseventyr med en dyp kunnskap om og følelse for landet Egypt, både i fortid og nåtid. På slutten føler du at du har sittet i en berg-og-dal-bane, og seilet nedover Nilen på en og samme tid (…) Strålende stemningsfull og bred, sveipende episk.
- Crime Time

Til toppen