La den rette komme inn (Heftet)

Forfatter:

, Henning J. Gundersen (Oversetter)

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 528
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Låt den rätte komma in
Oversatt av: Gundersen, Henning J.
ISBN/EAN: 9788202294847
Kategori: Krim og spenning
Omtale La den rette komme inn

Svensk forstadsgotikk

En bloddryppende spenningsroman om vampyrer og hevn. Om en ung gutts ensomhet. Om det å bli oversett og forbigått, og om hvilke brutale krefter som bor i mennesket.

Året er 1981. Livet i Stockholm-forstaden Blackeberg er som vanlig. Folk lever sine hverdagsliv og driver med sitt. Så rykkes tingene ut av sine vante baner.

En tenåringsgutt blir funnet drept. Halsen er skåret over, og liket er tømt for blod. Ryktene om et ritualmord sprer seg. Innbyggerne lammes av frykt, men 12 år gamle Oskar fascineres av det bestialske mordet. Uten å være klar over det blir han etter hvert dratt inn i mysteriets mørke sentrum.

La den rette komme inn er noe så sjelden som en realistisk spenningsroman om vampyrer og hevn. Og om en ung gutts ensomhet. Om det å bli oversett og forbigått, og om hvilke brutale krefter som bor i mennesket.

Til toppen

Andre utgaver

La den rette komme inn
Bokmål Ebok 2011

Flere bøker av John Ajvide Lindqvist:

Om forfatter John Ajvide Lindqvist

John Ajvide Lindqvist (f. 1968) har blitt kalt svensk skrekklitteraturs moderne mester. Etter en karriere som tryllekunstner og standup-komiker, ble han til slutt skrekkforfatter. Han har utgitt de kritikerroste romanene La den rette komme inn (2004), Håndtering av udøde (2005), novellene Papirvegger (2006) og romanen Menneskehavn (2008).

Til toppen