Maisie Dobbs (Innbundet)

Forfatter:

Elisabeth Bjørnson (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 348
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Maisie Dobbs
Oversatt av: Bjørnson, Elisabeth
ISBN/EAN: 9788205427112
Kategori: Krim og spenning
Omtale Maisie Dobbs
Klassisk britisk krim med en forfriskende vri

For alle som liker Herskap og tjenere og Downton Abbey,kommer nå endelig Jacqueline Winspears bøker om Maisie Dobbs på norsk. Handlingen er lagt til 1930-tallet i London, og Maisie Dobbs er en ung, modig privatetterforsker som med klokskap og medmenneskelig varme løser sine oppdrag.
Året er 1929, og Maisie Dobbs har akkurat åpnet sitt eget etterforskningsbyrå i London. Maisie er en kvinne forut for sin tid. 13 år gammel begynner hun som tjenestepike for en overklassefamilie, og takket være en samfunnsengasjert husfrue som oppdager Maisies evner, får hun et stipend til Cambridge for å studere. Under første verdenskrig blir hun sykepleier og utplasseres ved fronten i Frankrike. Der treffer hun en lege som blir hennes store kjærlighet, men det skal vise seg at det ikke blir de to.
Erfaringene fra krigen har gitt Maisie både styrke og klokskap som kommer godt med når hun påtar seg sitt første oppdrag som etterforsker. En mann mistenker sin kone for utroskap og vil at Maisie skal finne ut hva som foregår. Samtidig dør plutselig en krigsveteran, etter å ha testamentert all sin rikdom til et hjem for krigsskadde unge menn..Det er åpenbart at de to sakene henger sammen, men hva kan forbindelsen være?

Til toppen

Andre utgaver

Maisie Dobbs
Bokmål Ebok 2012
Maisie Dobbs
Bokmål Heftet 2013