Et dukkehjem (Innbundet)

skuespill i tre akter (1879)

Serie: Norske klassikere 

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2004
Antall sider: 166
Forlag: Forlaget Vigmostad & Bjørke AS
Språk: Bokmål
Serie: Norske klassikere
ISBN/EAN: 9788241903205
Kategori: Noveller, lyrikk og drama
Omtale: Et dukkehjem
Et dukkehjem er uten tvil Norges viktigste bidrag til den litterære verdenskulturen. Ibsen stiller her spørsmål som er like nærgående og aktuelle i dag som da dramaet kom ut i 1879. Det gjelder ikke minst våre mellommenneskelige forhold - når vår holdning til spørsmålet om likeverd og gjensidig respekt blir satt på prøve.

Ibsen retter søkelyset mot den form for tilværelse der man iscenesetter sitt liv og lar seg fange i et uekte rollespill - i en "dukketilværelse". Spørsmålet om hvem du egentlig er, og hva du vil med ditt liv, vil før eller senere dukke opp. Det er det som skjer i Nora Helmers liv - og fører til hennes radikale valg.

En klassiker er både en kunstner og et verk som har evnen til å leve ut over sin egen tid. Tidene skifter, publikum også - men et klassisk kunstverk fortsetter å tale til hver ny generasjon. Samtidig må hver ny generasjon gi verket sin mening - i lys av sin tids erfaringer og livsforståelse.
Forlaget Vigmostad & Bjørke vil med Norske klassikere legge forholdene til rette for at nye lesere kan oppleve de verdier som klassikerne representerer. For å lette tilegnelsen er språket i utgavene derfor lett modernisert. Kommentarer og etterord vil dessuten bidra til å sette innholdet inn i et bredere perspektiv.
God lesning!

Til toppen

Andre utgaver

Et dukkehjem
Bokmål Heftet 1989
Et dukkehjem
Bokmål Heftet 2005
Et dukkehjem
Bokmål Ebok 2013
Et dukkehjem
Bokmål Lydbok-CD 2006
A doll's house
Engelsk Heftet 2002
Et dukkehjem
Bokmål Nedlastbar lydbok 2006

Flere bøker av Henrik Ibsen: