Å slentre plystrende forbi kirkegården (Ebok)

Forfatter:

Monica Carlsen (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2014
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.17 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Whistling past the graveyard
Oversatt av: Carlsen, Monica
ISBN/EAN: 9788202440527
Kategori: Romaner
Omtale Å slentre plystrende forbi kirkegården

En heltinne utenom det vanlige

Ni år gamle Starla er noe for seg selv. Hun har en munn som ofte løper av med henne, hun er spontan og ender ofte opp med å få husarrest når det passer dårligst. Men hun har et stort hjerte som banker for dem hun er glad i. Starla er en heltinne du garantert ikke kommer til å glemme.

Det er 4. juli 1963, den amerikanske nasjonaldagen, og Starla har fått husarrest igjen. Denne gangen fordi hun har knekt nesen på nabolagets plageånd. Det beste Starla vet er imidlertid å se på paradene på nasjonaldagen, og hun greier å snike seg ut. Uheldigvis blir hun oppdaget og får panikk, for nå er hun overbevist om at den strenge farmoren hun bor hos kommer til å gjøre alvor av planene om å sende henne på forbedringsanstalt.

En dramatisk reise
Starla begynner å gå ut av byen, i retning Nashville. Der bor moren som hun ikke har sett siden hun var tre år gammel, da hun reiste av gårde for å bli en berømt sangerinne. Starla er overbevist om at alt vil bli bra bare hun finner moren. Etter å ha gått en drøy time stopper en farget kvinne og tilbyr henne skyss. Da Starla oppdager at kvinnen har en liten hvit baby med seg i bilen, skjønner hun at det er noe som ikke stemmer. I løpet av en dramatisk reise blir Starla og Eulas liv endret for alltid, og det oppstår et helt spesielt vennskap mellom dette umake paret.

Styrke og klokskap
Det er umulig ikke å bli glad i den unge hovedpersonen, Starla. Hun gjør rett og slett et uutslettelig inntrykk. Sin unge alder til tross imponerer hun med sin styrke og klokskap. Det er ikke noe du heller vil enn at det skal gå henne godt i livet. Samtidig får du et spennende glimt inn i 1960-tallets USA, der rasemotsetningene var store og den fryktede Ku Klux Klan herjet i gatene. Forfatteren har brukt mye tid på research for å få alle detaljene til å stemme, og beskriveksene av miljøet og menneskene er så ekte at det føles som om du er til stede der det skjer.

Varme og humor
Dette er en bok som gjør dypt inntrykk, samtidig som den er skrevet med en varme og humor som får deg til å ønske at den aldri tar slutt. Det er en bok som også viser den styrken alle mennesker har i seg og som kommer for en dag når vi virkelig trenger den. Og ikke minst er dette en roman om et vennskap mellom to mennesker som i utgangspunktet aldri ville ha blitt kjent med hverandre hvis det ikke var for at det hendte noe uforutsett. Og noen ganger er det nettopp sånn, at de beste vennene finner vi der vi minst venter det.

I godt selskap
Å slentre plystrende forbi kirkegården er blitt sammenlignet med bådeBarnepiken av Kathryn Stockett og Harper Lees klassiker Å drepe en sangfugl, så Susan Crandall er i godt selskap. Det er likevel ingen tvil om at hun har skrevet en fabelaktig fortelling som står støtt på egne ben. Det er en sterk, vakker og velskrevet historie Susan Crandall har gitt oss.

Til toppen

Anmeldelser av Å slentre plystrende forbi kirkegården

«Starla er en karakter man blir glad i, og hennes livfulle observasjoner er drivkraften i denne godt fortalte historien.»
Kirkus

«Leserne vil trykke Starla til sitt bryst.»
Booklist

«Smelter lesernes hjerte.»
Library Journal

«Dette er en vinner!»
The Chicago Tribune

Til toppen