Fremmed (Innbundet)

Forfatter:

Morten Abildsnes (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 292
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Vieras
Oversatt av: Abildsnes, Morten
ISBN/EAN: 9788205446656
Kategori: Romaner
Omtale Fremmed
Kritikerroste Fremmed forener dansens pulserende rytme med nattens drømmeaktige poesi. Riikka Pulkkinen har skrevet en intelligent og ytterst følsom roman om fremmedgjøring, religion og eksistens.

Maria, en finsk prest, forlater livet i hjemlandet og reiser til New York, sterkt preget av et personlig dilemma, der hun har valgt.å flykte.fremfor å ta ansvar. Men hva har egentlig skjedd?
I New York møter hun en kvinne som åpner døren inn til dansens verden. Gjennom de forløsende rytmene og intense bevegelsene kommer Maria i dypere kontakt med seg selv og finner mot til dypere refleksjon; Hvor kommer hun egentlig fra? Det kalde stedet langt nord hvor religiøse rammer holder henne kneblet? Eller hører hun til et helt annet sted? Et sted der hun kan utfolde seg fritt og kjenne på hvem hun egentlig er, og hvor hun vil? Gradvis klarer også Maria å vende blikket bakover i tid. Hvilken hemmelighet har hun tatt med seg den lange veien over Atlanteren? Og hvilke handlinger er den lille jenta, hvis dagbok Maria har med seg, blitt utsatt for?
Spørsmålene er mange i Riikka Pulkkinens siste roman, og svarene nærmere enn man skulle ønske. Det handler om å lære seg selv å kjenne. På godt og vondt.

Til toppen