Klokkemakeren (Heftet)

roman

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 260
Forlag: Juritzen forl.
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788282056809
Kategori: Romaner
Omtale Klokkemakeren
Er du oppe alt? Mathilde reiste seg halvveis opp og gned seg i øynene, herr Mussenden svarte ikke, ble bare stående å se på viserne på vekkerklokken, Det er da ikke lyst ennå? hun gjespet, han snudde seg brått om og stirret ut av vinduet, Jo visst er det lyst, solen skinner, Tullekopp, svarte hun og pekte på vekkerklokken, deretter så hun på sitt eget armbåndsur og nikket, herr Mussenden svarte ikke, akkurat der og da fant han ingen ord.

Urmaker Melkior Mussenden lever et rolig og forutsigbart liv sammen med sin kone Mathilde i en ikke navngitt by i et ikke navngitt land. Han steller sine ur, mater beitende okser med salt, har møter med Dueskytterklubben på det lokale vertshuset Det Gyldne Aks, og ikke minst pleier han og konen sine faste ritualer. Så en dag begynner det å skje merkelige ting
et besynderlig hull dukker opp der kirken pleide å stå, og de mange urene hans er plutselig ustemte
Tiden er ikke lenger lik for noen.

Klokkemakeren er et prakteksempel på den fortellertradisjonen Nygårdshaug er mest kjent for, ofte forbundet med latinamerikanske forfattere, der fabelens form danner grunnlag for underliggende samfunnskritikk og allmennfilosofiske problemstillinger.

Til toppen