Mister Pip (Heftet)

Serie: Verden leser 

Forfatter:

Tore Aurstad (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 208
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Mister Pip
Oversatt av: Aurstad, Tore
Serie:
ISBN/EAN: 9788202312862
Kategori: Romaner
Omtale Mister Pip

Matilda bor på en øy i Stillehavet – men dette er ikke noe paradis. Borgerkrig raser. Skolen er stengt og lærerne flyktet. Så bestemmer den eksentriske Mr. Watts seg for å gjenåpne skolen ved å lese Dickens' Store forventninger, et kapittel hver dag. Mens lyden av bomber runger i fjellene lever Matilda og vennene hennes seg inn i fortellingen om den foreldreløse Pip i en by kalt London. En by som etter hvert virker mer virkelig enn deres eget krigsherjede landskap. Fantasi kan virke frigjørende, men også være en farlig ting. For når opprørssoldatene kommer, er de svært interessert i å finne denne Mister Pip alle snakker om.


«Brutalt nydelig roman som fortjener klassikerstatus.»
– Cathrine Krøger, Dagbladet

«Velformet hyllest til fantasien og fortellingen som livgivende styrkedrikk.»
– Svein Johs Ottesen, Aftenposten

«En sterkt oppbyggelig fabel dette, skrevet i et stramt, dirrende og følsomt språk.»
– Sindre Hovdenakk, VG

«En av årets beste bøker! Poetisk, hjerteskjærende, overraskende. Matilda er en ung jente i Bougainville, en tropisk øy hvor borgerkrigens redsler preger hverdagen. Mr. Watts, den eneste hvite personen, er den selvoppnevnte læreren på den lille skolen hvor den eneste læreboken er Dickens roman Store forventninger. Historiefortelling, fantasi, mot, skjønnhet, minner og plutselige voldshandlinger er hovedelementene i denne ekstraordinære boken.»
Isabel Allende

Til toppen

Om forfatter Lloyd Jones

Lloyd Jones er født i New Zealand i 1955. Han fikk sitt internasjonale gjennombrudd med Mister Pip. Inspirasjon til å skrive boken fikk han da han som journalist dekket borgerkrigen på stillehavsøya Bougainville tidlig på nittitallet.

Mister Pip har blitt en bestselger og overraskende suksess verden over. Den er så langt under oversettelse i 18 land og har vunnet en rekke prestisjetunge priser.

Til toppen

Bøker i serien