Når månen står lavt (Innbundet)

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 416
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: When The Moon Is Low
Oversatt av: Middelthon, Elisabet W.
ISBN/EAN: 9788202498214
Kategori: Romaner
Omtale: Når månen står lavt

LIVET PÅ DEN ANDRE SIDEN

En vanskelig start på livet

En ung afghansk kvinne dør i barsel og den vesle datteren Fereiba blir overlatt til en fraværende far og følelseskald stemor. Fereiba vokser opp i en nådeløs hverdag, hvor hun blir behandlet som husets tjener. Hun har magre utsikter til utdannelse og giftemål, men en dag hun blir kommandert til å plukke frukt i hagen, får hun høre en trøstende stemme i trekronene hos naboen. Fereiba sniker seg ut hver kveld, og åpner seg for første gang i sitt liv for en annen.

En modig ungjente

Takket være sin nye venn vokser Fereibas mot og hun tør å insistere på å få lov til å gå på skole. Stemoren mener det er helt unødvendig siden hennes lodd i livet er å stelle for familien, for hvem vil vel gifte seg med en morløs jente som henne? Men Fereiba gir seg ikke, og må tåle skammen å begynne i samme klasse med barn som er mange år yngre enn henne. Hun holder ut og uteksamineres med glans.

Guttestemmen i treet lover å gifte seg med henne for å gi henne en bedre fremtid, og plutselig er det en frier på døren.

Men noe går forferdelig galt.

Livet tar en helt annen vending, men Fereiba oppnår likevel det hun ikke torde å drømme om.

Fra glede til sorg

Fereiba vokser opp i et tøft men likevel fritt Afghanistan. Hun får gå på skole når hun trosser stemoren, og hun må ikke dekke deg til. Som voksen kvinne endrer dette seg etter hvert som Taliban strammer grepet.

Fereiba gifter seg med en moderne mann, som er glad i henne og landet sitt. De får barn og Fereiba jobber som lærer. Mannen hennes aksepterer ikke Talibans krav, og skjønner etter hvert at de ikke kan leve i Afghanistan, og forbereder seg på å forlate landet. Men før de får flyktet lukter regimet lunta, og en kveld blir ektemannen hentet. Alle vet at de som blir hentet ikke kommer tilbake.

Et vanskelig valg

Fereiba må fatte en beslutning. Det er livsfarlig for en kvinne - med tre små barn – begi seg ut på reise alene. Det er like farlig for en enslig, moderne kvinne å bli værende. Hva skal hun gjøre?

Til toppen

Andre utgaver

Når månen står lavt
Bokmål Ebok 2016

Flere bøker av Nadia Hashimi: