Rød sand (Heftet)

Forfatter:

, Eve-Marie Lund (Oversetter)

Zoë Ferraris debut er en usedvanlig spenningsroman som åpner vinduet mot Saudi-Arabia og kvinnene og mennene som bor der.

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 352
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Finding Nouf
Oversatt av: Lund, Eve-Marie
ISBN/EAN: 9788202325046
Kategori: Romaner
Omtale Rød sand

Zoë Ferraris debuterer med en usedvanlig spenningsroman som åpner vinduet mot Saudi-Arabia og kvinnene og mennene som bor der.

Da sekstenåringen Nouf forsvinner sammen med en pickup og yndlingskamelen sin, kontakter den velstående familien hennes den muslimske ørkenføreren Nayir for å lede letingen etter henne. Ti dager senere da Nayir holder på å gi opp, blir hun funnet død i et uttørket elveleie. Men liksynsdommeren slår fast at hun ikke døde av uttørking, men av drukning.

Familien virker mistenkelig uinteressert i å finne sannheten, og Nayir bestemmer seg for selv å finne ut hva som har skjedd. Men når han ønsker å snakke med ikke bare mennene, men også kvinnene i Noufs familie, støter han mot en mur av fortielse, sjenanse og fiendtlighet. Han allierer seg med den frigjorte Katya, et samarbeid som utfordrer den tradisjonelle Nayir, uvant som han er med å omgås kvinner uten slør.

Menneskeskildringene er levende, og miljøbeskrivelsene er troverdige. Så har da også forfatteren levd i Saudi-Arabia sammen med en beduinsk storfamilie.

 

Ørkenkrim som underholder, forarger og opplyser [...] et forfriskende og meget lærerikt bekjentskap
- Politiken

Rød sand er både velskrevet, uvanlig og spennende.
- NRK

Debutanten Zoë Ferraris har skrevet en annerledes kriminalroman.Det er nesten så hun har konstruert sin egen litterære sjanger gjennom en fortellerteknikk som fikk meg til å lese med nye øyne.
- Gudbrandsdølen Dagningen

Til toppen

Sjelden, spennende og særegen.
Berit Kobro, VG

Flere bøker av Zoë Ferraris:

Anmeldelser av Rød sand

«Dette er et fascinerende mysterium med en sammensatt og sympatisk helt.»
The Times

«Ferraris’ bemerkelsesverdige debut er et tett, psykologisk drama.»
Sunday Times

«Glitrende person- og miljøbeskrivelser.»
Publishers Weekly

«En slags muslimsk rebus …fascinerende skildringer …»
The Independent on Sunday

«Ferraris gir et nydelig bidrag til en spirende sjanger av etnisk litterær krim.»
Financial Times

«En usedvanlig krimhistorie.»
Guardian

«… engasjerende, spennende krim.»
Sunday Telegraph

«… en innbydende og betimelig roman.»
New Statesman

Til toppen

Om forfatter Zoë Ferraris

Zoë Ferraris flyttet til Saudi-Arabia like etter den første golfkrigen for å bo sammen med sin daværende ektemann og hans familie, saudi-palestinske beduiner som aldri før hadde møtt en amerikaner. I 2008 debuterte hun med romanen Rød sand, som ble en internasjonal bestselger og som hittil er utgitt i 30 land. Zoë Ferraris romaner, med ørkenguiden Nayir og laboratorieteknikeren Katya som gjennemgående figurer, gir leseren et sjeldent innblikk i en ellers ytterst lukket verden. Zoë Ferraris er i dag bosatt i San Francisco. 

Til toppen