Stormens søster (Innbundet)

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 608
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Storm Sister
Oversatt av: Windt-Val, Benedicta
ISBN/EAN: 9788202445003
Kategori: Romaner
Omtale Stormens søster

I de svakeste øyeblikkene vil du finne din største styrke

Stormens søster er andre frittstående bok i Lucinda Rileys fantastiske serie om de syv søstrene D’Aplièse. Denne gangen skal vi til Egeerhavet, Bergen, Oslo og Leipzig!

Ally D’Aplièse og seilerkollegaen Theo er svimlende forelsket i hverandre, og har nettopp innledet et forhold idet de skal delta i en av verdens tøffeste regattaer. Så får Ally beskjed om at hennes elskede adoptivfar Pa Salt plutselig er gått bort på mystisk vis. Full av følelser reiser hun hjem til det vakre slottet ved Genévesjøen, for å treffe sine fem søstre. Pa Salt har etterlatt henne noen spor som skal sende henne ut på en eventyrlig ferd, i jakten på sitt biologiske opphav. I mellomtiden truer en storm den store regattaen som Theo insisterer på å delta i…

Et storslagent eventyr

Å finne tilbake til røttene. Det er det alt handler om i Lucinda Rileys nye roman. Stormens søster er et storslagent eventyr med både litterære, musikalske og historiske opplevelser. 

Noen romaner har briljante karakterer, andre utsøkte beskrivelser, mens atter andre igjen treffer deg med en praktfull intrige, kanskje med en elegant bruk av historiske fakta. Stormens søster har alle elementer! Den første romanen i serien om De syv søstre trakk lesere i store mengder. Alt ligger til rette for at Stormens søster også vil gjør det. Boken har den samme susen over persongalleriet, og du trenger absolutt ikke ha lest den første. Historien om Ally og Anna står som en påle alene.

På sporet av sin fortid
Ally er mannskap på en av verdens aller mest utfordrende seilaser i Hellas når hun får beskjed om adoptivfarens plutselige og mystiske død. Hun reiser hjem til slottet ved Genévesjøen for å treffe sine søstre, uten å fortelle om sitt lidenskapelige kjærlighetsforhold til eventyreren Theo. Den høyt elskede adoptivfaren Pa Salt har etterlatt seg noen spor og et sett koordinater som skal føre Ally til hennes biologiske opprinnelse -- til Norge på Edvard Grieg og Henrik Ibsens tid!

To sterke, sårbare kvinner
Stormens søster er to parallelle historier flettet mesterlig sammen. Én om Allys søken etter sine røtter, og én om Anna Landvik, en landsens jente som ga en magisk stemme til karakteren Solveig første gang Ibsens teaterstykke Peer Gynt ble oppført i Christiania. To heltinner, sterke og sårbare. Anna er tilsynelatende nøkkelen til Allys slektsmysterium, men hvordan? Det er duket for et sofistikert litterært puslespill, og mange brikker skal på plass. Du holdes på pinebenken, inntil skjebnene deres tar en vending du aldri kunne ha forestilt deg.

En storm av følelser
Lucinda Rileys sans for spektakulære stedsbeskrivelser har aldri vært bedre enn i Stormens søster. Du er virkelig til stede i alle scener. Du kjenner den varme brisen på de greske øyer, du suger inn atmosfæren og vandrer på 1870-tallets brolagte gater i Christiania, Leipzig og Bergen. Og hos begge kvinner er følelsene like virkelig beskrevet som stedene. Du føler på kroppen Annas motstand mot bohemlivet. Du gripes av Allys fatale kjærlighetshistorie. Jeg smilte, lo, var rasende, følte empati og gråt til og med en tåre. Her er det så visst ingen mangel på intense, hjerteskjærende øyeblikk.

Komplett leseopplevelse
Lucinda Riley har på imponerende vis beriket historien med den musikalske delen av teksten, spunnet rundt en av Norges mest berømte menn -- Edvard Grieg. Det hele flyter elegant av gårde, noen ganger i adagio, andre ganger i dramatisk crescendo som gjør det umulig å legge boken fra seg. Du er rett og slett besatt. Hva mer kan du ønske deg av en 600 siders koloss av et drama?

Bernt Roald Nilsen

Til toppen

Andre utgaver

Stormens søster
Bokmål Ebok 2016
Stormens søster
Bokmål Lydbok-CD 2015
Stormens søster
Bokmål Nedlastbar lydbok 2015
Stormens søster
Bokmål Lydbok MP3-CD 2015
Stormens søster
Bokmål Heftet 2016

Flere bøker av Lucinda Riley:

Anmeldelser av Stormens søster

«…det Lucinda Riley gjør, som fører til at lesere i tusentall elsker henne, er spenningen, alle eventyrene, alle de land og kulturer i verden som søstrene oppsøker, og som Riley bretter ut med farger og lukt og stemning.»
VG

Til toppen

Utdrag

Men etter en halv time der jeg hadde sittet som på nåler og bare tenkt på Tigress og Theo, ba jeg meg unnskyldt og tok på meg fleecejakken før jeg skyndte meg bort til kontrollsenteret, som holdt til på Royal Ocean Racing Club et kort stykke unna. Der spurte jeg om det var noe nytt om Tigress.       
     «Ja, hun befinner seg noen få nautiske mil forbi Bishop Rock for øyeblikket, og det går fort med henne også,» sa funksjonæren da han hadde sjekket skjermen sin. «Akkurat nå ligger hun på fjerdeplass. Men med så mange som trekker seg etter hvert, jevnt og trutt, skal du se hun kommer til å vinne fordi alle konkurrentene er borte,» tilføyde han med et sukk.      
     Beroliget over at alt tilsynelatende var i orden, og at Theo var trygg, gikk jeg tilbake til Royal Yacht Squadron og spiste et smørbrød. Det dukket stadig opp flere utkjørte, ustelte mannskaper. Jeg hørte de sa at vinden hadde tatt seg opp igjen, men jeg var altfor bekymret til å orke å delta i samtalene deres, så jeg gikk tilbake til hotellet, og klarte omsider å få meg noen timers urolig søvn. Men allerede klokken fem neste morgen var jeg på vei tilbake til kontrollsenteret. Det ble helt stille i rommet da jeg kom inn.       
     «Er det noe nytt?»      
     Jeg så at funksjonærene vekslet bekymrede blikk.       
     «Hva er det?» spurte jeg med hjertet i halsen. «Er alt i orden med Tigress?»      
     De vekslet blikk igjen.       
     «Vi mottok et nødsignal fra henne ved halv fire-tiden i natt. Mann over bord, ser det ut til. Kystvakten og et redningshelikopter er på plass. Nå venter vi bare på tilbakemeldinger.»       
     «Vet de hvem det dreier seg om? Hva skjedde?»       
     «Beklager, vennen min, men vi har ingen detaljer ennå. Gå og få deg en kopp te, så skal vi gi deg beskjed så fort vi hører noe.»      
     Jeg nikket og forsøkte å få kontroll over det hysteriet som var i ferd med å bygge seg opp inne i meg. Tigress var en toppmoderne båt med et fantastisk kommunikasjonssystem. Jeg visste at de løy for meg da de sa at de ikke hadde noen detaljer ennå. Og i så fall kunne det bare bety én ting.      
     Hjertet mitt slo så fort at jeg var redd jeg skulle besvime, og jeg vaklet ut på toalettet, sank ned på et sete og hev etter pusten da panikken overmannet meg. Kanskje jeg tok feil, kanskje de bare ikke hadde lov til å opplyse om detaljene før de hadde fått nøyaktig klarhet i det som hadde skjedd. Men innerst inne visste jeg det allerede.

Til toppen