Tatertrilogien (Heftet)

De som ser etter tegn. De usynliges by. Sangen om løpende hester

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202423919
Kategori: Romaner
Omtale Tatertrilogien

Britt Karin Larsen høster for tiden stor suksess med bøkene om folket på Finnskogen, men hennes store gjennombrudd fikk hun med «tater-trilogien» - De som ser etter tegn, De usynliges by og Sangen om løpende hester. Endelig er disse tre bøkene nå tilgjengelig igjen, i denne fine samleutgaven.

De som ser etter tegn:
I denne første romanen i tater-trilogien følger vi fire forskjellige taterfamilier gjennom reiser, arbeid, ekteskap, fødsler og dødsfall. De overlever strabasiøse kår ved å være dyktige musikere, småhandlere, hestefolk og gryte- og kjelereperatører. Men de er mer eller mindre uønsket overalt. Den norske bondebefolkningen er både tiltrukket og frastøtt av dette mystiske, stolte og uberegnelige folket.Og det ikke bøndene klarte å rense bort tok de norske myndighetene seg av. Britt Karin Larsen skriver en veldig sterk, særes viktig og vakker roman om taterne.


De usynliges by:
I denne andre romanen om historiene om tatrene i Norge fører Britt Karin Larsen handlingen fra tidlig 20-tall og frem til fredsdagen 8. mai 1945. Vi følger fremdeles de fire taterfamiliene vi ble kjent med i De som ser etter tegn i et vakkert mylder av episodiske småstykker der motsetningene mellom disse reisende og storsamfunnet er markant. I De usynliges by vinner ikke bare ideene om rasehygiene innpass de gjør seg også konkret gjeldene.Sangen om løpende hester:
"Britt Karin Larsen syner overtydande korleis endringane har
kome i tateranes liv; også kor ei minoritetsgruppe slitst mellom byrgt
sjølvmedvit og mindremannskjensle. Motivkretsane er som før, og dreier
seg omkring familie, generasjonar, ætt, kjærleik, sjalusi, hat, strenge
reglar for kultur og ukultur, kampen for å overleva, den endelause
striden mellom bonde og fant."
Stavanger AftenbladTil toppen

Andre utgaver

Tatertrilogien
Bokmål Ebok 2014

Flere bøker av Britt Karin Larsen: