The Mambo Kings spiller opp! (Heftet)

Forfatter:

Isak Rogde (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 448
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Mambo Kings Play Songs of Love
Oversatt av: Rogde, Isak
ISBN/EAN: 9788202392260
Kategori: Romaner
Omtale The Mambo Kings spiller opp!

Da den først kom ut i 1989 ble The Mambo Kings spiller opp en internasjonal bestselgende sensasjon, som både fikk overstrømmende anmeldelser og Pulitzerprisen for fiksjon.

Dette er fortellingen om de minneverdige Castillo-brødrene, som har emigrert fra Havana til New Yorks Upper West Side. Den kjærlighetssørgende visesangeren Nestor og hans macho bror Cesar søker lykken i byens dansehaller og videre rundt i byen, der de spiller rytmene som gjør bandet The Mambo Kings fortjent til sitt navn, samtidig som de kjemper med unnvikende berømmelse og tapt kjærlighet i en dypt sensuell fortelling som er blitt et kulturelt referansepunkt og en varig favoritt.

Pulitzerprisvinner Oscar Hijuelos er sønn av cubanske immigranter og bor i New York. Han har skrevet til sammen sju romaner, og bøkene hans er oversatt til mer enn 25 språk. På norsk fins også Keiserinne av den skjønne årstid og Den sanne historien om den vakre Maria.
Vinner av Pulitzerprisen

«Oscar Hijuelos prisbelønte bok er en gave til det lesende publikum.»
Dagbladet

«Det er en fengende og betagende roman, som har gått sin seiersgang over hele verden.»
Dagens Nærligsliv

«[...] det er en herlig huskestue av en bok, berusende og bankende, eltende og knaende erotisk, båret frem på mambomusikkens hetebølger.» 
- Bergens Tidende

«[...] 400 sider uten dødpunkter.»
Dagbladet

«Dette er den vakre, melankolske og saftige romanen om de to brødrene Nestor og Cesar Castillo fra Cuba som lever ut alt - unntatt den nære kjærligheten.»
- Det Nye

«Det er en bok om skjønnhet, nostalgi og melankoli, om kubansk livsglede og om New York i 1950-årene, da verdensbyen fremdeles sydet av liv [...]»
- Dagens Næringsliv

«Dette er den uhyre lekne historien om to cubaneres eksil-liv i New York […] varm skildring [...] fascinerer voldsomt [...] en roman breddfull av vidunderlige drømmer og bunnløse skuffelser»»
- Adresseavisen

«Det er så du får lyst til å komme deg på beina og danse!»
The Sunday Times

«[...] en roman som utnytter den tradisjonelle, episke fortellerstilen på en måte som slett ikke er hverdagskost.» 
- Bergensavisen

«Forfatterens fullstendige grep på denne romanene avspeiler seg ikke minst i fortellerteknikken. Som en svingende pendel lar han Cesar Castillo erindre sitt liv. I begynnelsen sveiper kulen i store og lette bevegelser over overflaten, over det feiende og flotte som lar Cesar Castillo briske seg med machomannens struttende selvfølelse.»
Dagbladet

«Det er en fengende og betagende roman, full av magi og musikk, rytme og varme, og ikke minst det fandenivoldske språket og stilen, som oversetter Isak Rogde betryggende har ivaretatt.»
- Arbeideravisa

«Vekselvis gatesmart og lyrisk, lidenskapelig og ettertenksom. Sangen om den vakre Maria er en rik og forførerisk bok – et bevegende portrett av en mann, hans familie, et samfunn og en tidsepoke.»
- New York Times

«Hijuelos forbløffende fortellerferdigheter tilfører hver eneste hendelse liv og sanselighet.»
- Publishers Weekly

«En mangefasettert og sorgfull roman som veksler mellom effektiv fortellerkunst og dvelende funderinger – hverdagens språk og lengselens språk. På slutten føler du deg klar til å kaste opp armene og rope: Que beuno es! Mr. Hijuelos skriver musikk for hjertet.»
- New York Times Book Review

«Flere spennende hendelser, livlige anekdoter, dirrende beskrivelser og briljante innsikter enn jeg klarer å ramse opp. Dette er en knakende god fortelling skrevet i en vellystig, konverserende tone som kommer rett fra hjertet.»
- Chicago Sun-Times

«Oppløftende og overstrømmende og gjennomsyret av lidenskap. Hijuelos versjon av den amerikanske drømmen er like sterk og fyldig og sødmefylt som kubansk kaffe.»
- Washington Post Book World

«Briljant. Minneverdig […] En berusende, mektig triumf. En av de mest spektakulært livskraftige og bevegende verkene skrevet av en amerikaner på år og dag.»
- Cleveland Plain Dealer

«Fortellingen er så gjennomamerikansk at det er rart vi ikke har hørt denne bestemte versjonen før, og det tjener Hijuelos til ære at vi hører den nå, i en så sublimt vellystig og sørgmodig stemme.»
- The New Yorker

«Herlig er bokens skjønne sentimentalitet og forfatterens uhemmede, latinske skildringer av erotikkens mangfold. Herlig er det også at boken er i stand til å skildre den aldrende, impotente og alkoholiserte Cesar med samme appell.»
- The Times

«Hijuelos fanger rytmene og smakene i gatene, nattklubbene og det latinske familielivet. Fortellingen hans gir dyp gjenklang mot et bakteppe av kulturell sammensmeltning i etterkrigstidens New York.»
- Time

«Levende […] rytmene og fargene er uimotståelige. En livskraftig tragikomisk roman.»
-
Newsweek

«Språkførselen er ganske enkelt enestående: Lyrisk og litterær, jordnær og simpel i sin hyllest til livet i møtet med døden. Den vil i deg lyst til å gå ut og danse mambo.»
- Houston Chronicle

«Hijuelos tilfører denne romanen om melodi og hukommelse en stil som er så vakker og overdådig som de canciones han hyller. Jeg tenker på det Schumann sa om Schubert: Alt han tar i blir til musikk.»
- Philadelphia Inquirer

«En frodig, berusende helnattsmambo av en roman.»
- People

Til toppen