Solaris (Innbundet)

roman

Forfatter:

Julia Wiedlocha (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 262
Forlag: Solum Bokvennen
Språk: Bokmål
Originaltittel: Solaris
Oversatt av: Wiedlocha, Julia
ISBN/EAN: 9788256020355
Kategori: Fantasy og Science Fiction
Omtale Solaris
I en fjern kant av verdensrommet ligger planeten Solaris. Overflaten er dekket av en mystisk, flytende substans som kan anta de mest utrolige former. Dette oseanet har gitt grunnlag for myriader av teorier om intelligent liv, og i over hundre år har forskere fra jorden forsøkt å løse Solaris' gåte.

Psykologen Kris Kelvin ankommer forskningsstasjonen på Solaris og oppdager raskt at det ikke bare er den vanlige besetningen som befinner seg om bord. Stasjonen er hjemsøkt av skapninger som synes å ha opphav i besetningens minner. Kelvin blir selv konfrontert med en naturtro kopi av sin avdøde kone, Harey. Kan det være oseanet som frembringer disse såkalte «gjestene», og i så fall, hvorfor?

Kultklassikeren «Solaris» fra 1961 er en psykologisk thriller, en tragisk kjærlighetshistorie, en vitenskapssatire og en elegi over menneskets ensomhet i universet. Romanen innbyr til refleksjoner omkring menneskets plass i universet og om hvordan man kan forstå en utenomjordisk eksistens som er radikalt forskjellig fra alt vi kjenner fra før.

Oversatt fra polsk av Julia Wiedlocha.

Stanislaw Lem (1921-2006) er en polsk forfatter, essayist og futurolog. Han regnes som en av verdens fremste science fiction-forfattere. «Solaris» er hans mest kjente roman og har blitt oversatt til over 40 språk. Boken ble filmatisert av Andrej Tarkovskij i 1972 og Steven Soderbergh i 2002.

Stanislaw Lem (1921-2006) var en polsk forfatter av satirisk og filosofisk science-fiction-litteratur. Hans bøker er oversatt til 40 språk og er solgt i over 27 millioner eksemplarer.

Til toppen

Andre utgaver

Solaris
Engelsk Heftet 2016
Solaris
Bokmål Ebok 2021
Solaris
Bokmål Heftet 2023