Strategisk gransking (Heftet)

mistanke om økonomisk kriminalitet

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 729
Forlag: Krutt forl.
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788299856478
Omtale Strategisk gransking
Gransking dreier seg om å rekonstruere en hendelse eller et hendelsesforløp. Strategisk gransking er anvendelse av fem strategier ved undersøkelse og kartlegging av hendelser: informasjonsstrategi (valg av kilder), kunnskapsstrategi (valg av kategorier), metodestrategi (valg av fremgangsmåter), konfigurasjonsstrategi (valg av arbeidsform) og systemstrategi (valg av teknologi). Strategisk gransking ved mistanke om økonomisk kriminalitet handler om å søke, samle og sikre spor som sannsynliggjør sakens sanne sammenheng.

Denne boken presenterer og diskuterer en rekke granskinger og granskingsrapporter. Boken drøfter granskeren som detektiv og hensyn ved gransking. Situasjonsbestemt gransking blir presentert. Boken avsluttes med ulike synspunkter på gransking og et kritisk søkelys på granskingsbransjen.

3. utgave av boken fokuserer på evaluering av granskinger og behovet for regulering av granskingsbransjen.

Petter Gottschalk er professor ved institutt for ledelse og organisasjon ved Handelshøyskolen BI. Han har vært administrerende direktør i en rekke selskaper og tok doktorgraden på implementering av strategi. Gottschalk forsker på hvitsnippkriminalitet og kunnskapsledelse.

Til toppen

Andre utgaver

Strategisk gransking
Bokmål Heftet 2017