Strikkeflora (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 144
Forlag: Embla
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788283820164
Kategori: Håndarbeid
Omtale Strikkeflora

Strikk fritt med intarsia

Tradisjonell norsk strikking har sine begrensninger når det gjelder mønster. Alle tråder skal være med hele veien og mønsteret må passe med lengden på omgangen. Med intarsiateknikken står du mye friere når du skal velge både farge og mønster. Anne-Kirsti Espenes har tatt mesterklasser i teknikken hos den britiske designeren Sasha Kagan, og i boka viser hun oss hvordan du kan gjøre det.

Lær teknikken her og finn frem ditt favorittgarn i dine yndlingsfarger. Dette er en teknikk som passer strikkere i alle kategorier. Og er du i tillegg glad i farger og blomster, vil du få stor glede av intarsia. Motivene i oppskriftene kan du plassere hvor du vil, enten alene eller flere sammen. 

Gøy å lære noe nytt
Intarsia ligner på flerfargestrikk på forsiden, men på baksiden av strikketøyet er det ingen lange trådsprang eller trådtvinning. Med intarsia kan du strikke med samme farge over mange flere masker enn vanlig flerfargestrikk, uten at det blir stramt og bulkete på grunn av alle trådene. 

Anne-Kirsti Espenes har i flere tiår vært frilans designer for norske garnfabrikker. Hun har også utgitt flere strikkebøker. I Strikkeflora presenterer hun strikkemodeller i tradisjonell norsk teknikk, men mest av alt er det en variant av intarsia hun vil introdusere.
"Det er mange som strikker. Håndarbeid og skapertrang har ikke forsvunnet i det digitale skiftet. Takk og pris!" sier Anne-Kirsti. "Strikking er enkelt å holde på med. Man kan lett gå til og fra et strikketøy. Garn, pinner og påbegynt arbeid kan medbringes i veska. Det er bærbart, akkurat som nettbrett og mobil". 

Her er det flest oppskrifter til dame, noen flotte gensere til menn og et stilig hundedekken. I noen av oppskriftenene brukes teknikker som perlestrikk, flettestrikk, strukturstrikk og hekling, i tillegg til intarsia. 

Strikkeflora vil gi erfarne strikkere noe nytt og spennende. Den skal også friste de som ikke er kjempeflinke strikkere ennå. Og sist, men ikke minst, skal boka vise alle som liker fargerike tekstiler, at strikking kan være noe mer en border og mønster de har sett utallige ganger før.

Til toppen