Tabu (Innbundet)

Forfatter:

Sverre Dahl (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 213
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Tabu
Oversatt av: Dahl, Sverre
ISBN/EAN: 9788205460843
Kategori: Romaner
Omtale Tabu
En kunstner og en advokat forsøker å forstå hva sannhet er. Ferdinand von Schirachs nye bok er en kunstnerroman, et rettsdrama og en beskrivelse av store dyp i mennesket. Sebastian von Eschburg vokser opp i en gammel adelsfamilie der barn verken skal ses eller høres. Han er åtte år da han første gang får spise middag sammen med foreldrene, og ti da han blir plassert på kostskolen hvor både faren og bestefaren gikk. En kveld mens han er hjemme på sommerferie, våkner Sebastian av et smell. Faren har skutt seg.De neste årene begraver Sebastian seg i kostskolens bibliotek. Som voksen prøver han å finne et fotfeste i kunsten. Med fotografier og videoinstallasjoner vil han vise at virkelighet og sannhet er to ulike ting. Alt handler om skjønnhet, sex og menneskets ensomhet.Da Sebastian von Eschburg blir tiltalt for å ha drept en ung kvinne, tar den hjertesyke, sigarillodampende advokaten Konrad Biegler på seg forsvaret. Ved å hjelpe kunstneren ser Biegler en mulighet til å redde seg selv. Men hvordan forsvarer man en mann som mener det er likegyldig om han har slått ihjel eller ikke? Ferdinand von Schirachs nye roman Tabu byr på et spennende rettsdrama med uventede vendinger, skrevet i forfatterens umiskjennelige kortfattede stil. Men det er også mye mer: Schirach har denne gang skrevet en poetisk og berørende roman om et helt liv. «Mesterlig.» (Terningkast 6) Valerie Kubens, Fædrelandsvennen«Strålende. Nok en sterk og viktig roman fra en av Tysklands beste forfattere.» Ørjan Greiff Johnsen, Adresseavisen«Den er både i stil og tema fullt på høyde med det beste som er skrevet av tyskspråklig litteratur i det forrige århundre.» Cathrine Krøger, Dagbladet«Jeg imponeres av det lette, klare og knappe språket som bygger opp mye undertekst - som Ernest Hemingway, som Raymond Carver.» Astrid Fosvold, Vårt land«Stilsterk roman om kunst, liv og rettferdighet ... oppleves som en klassiker allerede fra første side.» Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen«Jeg nyter også forfatterens korthugde setninger, klinisk fri for klisjeer og unødvendige ord.» (Terningkast 5) Jon Åge Fiskum, Trønderavisa«Om noen forfattere heter det at de ikke kan skrive dårlig, selv om de prøvde. Ferdinand von Schirach hører til dem, og overbeviser igjen i språk, persontegninger og evne til sterk scenisk fremstilling, men fremfor alt ved sin vilje til å reise viktige allmennmenneskelige spørsmål. ... Rystende og rørende kunstnerportrett i velkomponert sjangerblanding.» Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad«En vidunderlig bok som utelukkende består av klare, slanke og kloke setninger som bukter seg og trekker med seg leseren på sin vei mot skjønnhet.» Der Spiegel «Ferdinand von Schirachs mest modne og mest spennende bok.» Sonntagszeitung«Innholdsmessig dyptloddende og sjokkerende. Stilistisk avkjølt og distansert. Og samtidig vanvittig inntrengende og autentisk.» Emotion

Til toppen

Andre utgaver

Tabu
Bokmål Ebok 2014

Flere bøker av Ferdinand von Schirach:

Anmeldelser Tabu
«Mesterlig.» 
(Terningkast 6) Valerie Kubens, Fædrelandsvennen

«Strålende. Nok en sterk og viktig roman fra en av Tysklands beste forfattere.» Ørjan Greiff Johnsen, Adresseavisen

«Den er både i stil og tema fullt på høyde med det beste som er skrevet av tyskspråklig litteratur i det forrige århundre.» 
Cathrine Krøger, Dagbladet

«Jeg imponeres av det lette, klare og knappe språket som bygger opp mye undertekst - som Ernest Hemingway, som Raymond Carver.» 
Astrid Fosvold, Vårt land

«Stilsterk roman om kunst, liv og rettferdighet ... oppleves som en klassiker allerede fra første side.» Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

«Jeg nyter også forfatterens korthugde setninger, klinisk fri for klisjeer og unødvendige ord.» (Terningkast 5) Jon Åge Fiskum, Trønderavisa

«Om noen forfattere heter det at de ikke kan skrive dårlig, selv om de prøvde. Ferdinand von Schirach hører til dem, og overbeviser igjen i språk, persontegninger og evne til sterk scenisk fremstilling, men fremfor alt ved sin vilje til å reise viktige allmennmenneskelige spørsmål. ... Rystende og rørende kunstnerportrett i velkomponert sjangerblanding.» 
Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad

«En vidunderlig bok som utelukkende består av klare, slanke og kloke setninger som bukter seg og trekker med seg leseren på sin vei mot skjønnhet.» 
Der Spiegel

«Ferdinand von Schirachs mest modne og mest spennende bok.» 
Sonntagszeitung

«Innholdsmessig dyptloddende og sjokkerende. Stilistisk avkjølt og distansert. Og samtidig vanvittig inntrengende og autentisk.»
Emotion

Til toppen